Овладяха пожара в Рила

3208
Овладяха пожара в Рила

Пожарът в Рила е спрян и няма увеличение на площта му, каза за БГНЕС комисар Гроздан Христов, директор на ОУ ПБЗН Кюстендил.

Противопожарните екипи дежурят на мястото на пожара. Комисар Христов съобщи и че в гасенето са се включили 50 доброволци. Изгорели са 1500 декара трева, но няма разрастване на площта на пожара, уточни още комисар Христов.

И булдозер се включва в гасенето на Рила

В момента тежка техника – булдозер пътува към пожара в Рила, за да започне да прави 4–метрови просеки още тази нощ. Пожар...

Без промяна е обстановката с пожара в Рила, съобщи също за БГНЕС главен комисар Николай Николов, директор на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението".

Припомняме, че пожарът над Рилски манастир в Рила планина избухна на 23 август след обяд. Огънят гори на 2300 метра височина.

В борбата с огнената стихия помагат и два вертолета Ми-17 от Военновъздушните сили. Те са извършили 28 захода и изхвърлиха 80 тона вода в продължение на над 6 часа над района на пожара в Рила. Всеки един от тях изсипва върху огъня по 2 000 литра вода, която пълнят от водоема в град Рила.

Огъня гасят от земята и над 120 души - войници, огнеборци, служители на горите, доброволци и др. Поради разрастването на пожара вчера бе взето решение спешно да бъде осигурен мощен булдозер, който да започне направата на път към пожара и просеки.

100 доброволци в мисия "да спасим Рила"

Пожарът над Рилски манастир в Рила планина, избухнал вчера след обяд, се разраства. От днес в борбата с огнената стихия помагат и два ...

Модулна група от поделението в Благоевград също се включи в гасенето на пожара в местността Бели бор – "Рилска света обител". В групата са включени 35 военнослужещи и 4 машини.

Редактор: Мая Боева

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com