Президентът: До 2020 година в България ще се инвестират 45 млрд. евро (видео)

11896
Президентът: До 2020 година в България ще се инвестират 45 млрд. евро (видео)

Разполагаме със сериозен потенциал, който трябва да се надгради. България не е износител на суровини и мозъци, а на готови продукти. Това каза президентът Росен Плевнелиев по време на седмата поредна годишна среща между представителите на бизнеса у нас и правителството.

„Радвам се, че имаме ясни приоритети и постигаме напредък по тях. Пътят пред нас е ясен – това е пътят на модернизацията на страната. България 2020 е на финалната права”, каза президентът. Той отбеляза, че очаква до 2020 г. в България да се инвестират 45 млрд. евро.


Същевременно финансовият министър Симеон Дянков предложи всеки министър да съобщи публично какви реформи подготвя за следващата година. По този начин българският бизнес ще може по-добре да планира развитието си.

Добрев: Рецесията в еврозоната ни стопи ръста

Еврозоната е виновна за ниския икономически растеж на България през тази година, коментира днес по БНР министърът на икономиката, енерг...

 

Реформите са необходимо условие за растеж. Това заяви и министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев. Той даде пример за растеж с три реформи, прокарани от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ). Това са сформирането на единен орган за подземните богатства, промяна на работата по ОП "Конкурентоспособност" и преместването на държавната администрация.


България тъпче на едно място (видео)

В продължение на пет години България не прави промени в основни, проблеми икономически области. Това заявиха експерти от Института за п...

Според европейския комисар по международно сътрудничество, хуманитарна помощ и реакция при кризи Кристалина Георгиева България изглежда стабилна и финансово дисциплинирана в очите на европейците.

Днес виждаме свиване на финансите в частния и държавния сектор. Има и срив на доверието от страна на бизнеса. Затова е редно всеки да си прави сметката, смята Георгиева и уточни, че тя например не е взела жилищна ипотека в САЩ, защото не може да си го позволи.

Какво още казаха държавниците ни и на какво наблегнаха - научете в Expert.bg.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com