Проходими пътища в страната

3267
Проходими пътища в страната

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими. Пътните настилки са предимно сухи, съобщиха от АПИ.

Автомагистралите "Люлин", "Тракия", "Хемус", "Марица" и "Струма" са сухи. На АМ "Хемус" за рехабилитация на естакада "Девня" при км. 398, до 15.06.2013г. се въвежда временна организация на движението при извършване на строително-монтажните работи в южното платно. Движението се осъществява двупосочно в северното платно. В тунел "Топли дол" ще се извършват ремонтни дейности в работните дни от седмицата, като движението на МПС ще бъде ограничавано за една от лентите за движение и пренасочвано в съседната. На АМ "Струма" във връзка с изграждането на пътен участък Марикостиново - Кулата ще бъде забранено преминаването на МПС, като са организирани обходни маршрути.

Забранява се целогодишно движението на ППС с животинска тяга по автомагистралите, пътищата І клас и тези с европейска номерация.

Във връзка с настъпването на активния почивен сезон с цел осигуряване на по-добра безопасност ще се ограничава движението по участъци на републиканската пътна мрежа на тежкотоварни автомобили над 12 тона (включително ремаркета и полуремаркета) с повече от две оси, селскостопанска и земеделска техника, трактори и специализирана строителна техника за официалните празнични дни и дните петък и неделя за периода 07.06. - 30.09.2013 г.

Ограничението в петък ще е от 16 до 22 ч., а в неделя от 14 до 20 ч. Забраната се отнася за всички автомагистрали, всички пътища 1-ви клас и пътищата 2-ри клас в участъците: Дебелец - Гурково, Бургас - Царево, Оряхово - Мизия, Пловдив - Смолян, Симитли - Гоце Делчев, околовръстния път на София и Добрич - границата с Румъния. Ограничението не важи за МПС превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти на температурен режим, живи животни и опасни товари.

Показват камерите по пътищата в интернет

Най-вероятно след около месец местата на стационарните и мобилните видеокамери, които снимат превишилите позволената скорост шофьори, ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com