Рашидов: Доган е полубог

17174
Рашидов: Доган е полубог

"На Доган не бива да се коментира нищо. Той е полубог". Това каза министърът на културата Вежди Рашидов, коментирайки вчерашното изказване на лидера на ДПС за Балканската война.

Министърът на културата отклони коментара за думите на Доган с мотива: "Не съм експерт по турските работи и най-вече по вероизповеданията".

Рашидов заяви, че журналистите са направили Доган полубог. "Питайте него. Ако се сещате от 20 години един човек проби бастиона, нали?", каза той за своя избор за депутат преди повече от три години.  "Значи от тук нататък, журналистите отивате и го питате какъв му е проблемът, примерно. Ако е болен – предложете му някоя болница. Ако е здрав – да почерпи нещо", каза той.

БСП търси виновните за скандала с ген. Делов в Кърджали

Лидерът на социалистите в Кърджали Милко Багдасаров внесе днес официално запитване до председателя на Общинския съвет Раиф Мустафа по...

След като на Рашидов му бе посочено, че досега нито един журналист не е определял лидера на ДПС като полубог, а това бе направено от него днес, министърът каза: "Трета година нито един журналист не се сети какво се е случвало там и никой сега не пита – какво се случва. Не съм виновен, че капсулираме етносите и след това се чудим защо нещата са такива. Трябва да се интегрират. Хората имат нужда да живеят като свободни хора, а не все по-зле. Не може да има компютърен век и фереджетата да ги носим в това време, нали? Малко не е добре и това се позволява, което не е добре!", каза Вежди Рашидов, добави БГНЕС.

На 4 ноември в Кърджали Ахмед Доган подкрепи решението на своите съветници да отхвърлят кандидатурата на освободителя на града генерал Васил Делов за почетен гражданин. Според него казусът е нравствено-психологически и дори самото му поставяне на този етап ерозира държавността. Доган отправи апел за общ прочит на балканската история:

"Много внимателно да се отнасяме към тези факти. Те са изключително деликатни, изключително дълбинни, свързани предимно с непреодолени болки, с непреодолени, още неосмислени спомени от Балканската война, защото тя не е само война на победители и победени, а война за етническо прочистване и други форми, които по-късно ние определихме като различни вариации на възродителен процес.

Общ прочит означава всички историци от балканските страни да седнат, да погледнат алтернативно на въпроса за победители и победени, за освободители и освободени, за да дадат на обществото някакви най-общи параметри за неговото общо осмисляне като необходимост от общ прочит."

Операция „Провокация”

„Кърджи Али бил винаги пръв в боя. Неговият полк бил вече покрит със слава, когато настъпил в Родопите. Дивните родопски гори п...

 

 

Редактор: Евгения Гигова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com