Шест нови случая на ХИВ са регистрирани в област Варна

7717
Шест нови случая на ХИВ са регистрирани в област Варна

Шест нови случая на ХИВ са регистрирани в област Варна от началото на годината до момента. Всички регистрирани от началото на годината с ХИВ са мъже. Данните бяха съобщени на пресконференция за откриване на лятна АНТИСПИН кампания.

Кампанията се организира от община Варна - дирекция "Превенции", РЗИ и организациите от Консултативния съвет по превенция на ХИВ/СПИН. В кампанията ще участват доброволци от Градския превантивен клуб към дирекция "Превенции", от БМЧК, от Фондация "Център за социално-екологични практики", специалисти от РЗИ, сътрудници от Фондация "SOS-семейства в риск", Сдружение "Съучастие" и Фондация "За по-добро психично здраве". На 2, 3 и 4 август мобилни медицински кабинети за безплатно и анонимно консултиране и изследване за ХИВ ще бъдат разположени от 19.00 до 22.00 ч., на пл. Севастопол, от 20.00 до 23.00 ч., на Крайбрежната алея в Морската градина.

Посинената Свобода вече е подстригана и върната в клетката си

Дарител даде 300 лева, за да бъде закупена машинка, с която да се подстриже боядисаната мечка Свобода. След като вчера бе упоена и подс...

От началото на годината до настоящия момент са проведени две АНТИСПИН кампании, организирани от дирекция „Превенции”. Участвали са 250 доброволци към дирекцията, 100 сътрудници и доброволци от неправителствени организации. Достигнати и информирани са над 20 000 младежи на възраст от 15 до 25 години, изследвани за ХИВ са 150 млади хора. Неправителствените организации са работили превантивно с над 6000 лица от уязвимите групи, консултирани са 3070 лица. Продължителна превантивна работа се води с 280 лица. Изследвани за ХИВ са 1686 лица, за хепатит В – 463 лица, за хепатит С – 432 лица, за сифилис – 740 лица. 85 души с ХИВ получават антиретровирусна терапия в сектор за наблюдение и лечение на ХИВ/СПИН към УМБАЛ „Света Марина”. В здравното заведение се наблюдават и проследяват още 25 души.

Центърът за психо-социална подкрепа работи със 120 ХИВ – позитивни, техни партньори и близки, от които 27 нови случая за 2013 година – 20 мъже и 7 жени. 11 от тях получават терапия, а 16 се наблюдават и проследяват. От Варна и областта са 10 случая, останалите 17 са от страната.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com