Сливен е на първо място по донорски ситуации

6876
Сливен е на първо място по донорски ситуации

Сливен е на първо място в страната по донорски ситуации, заяви проф. Чавдар Славов, заместник-министър на здравеопазването, предаде репортер на радио „Фокус” – Сливен. Проф. Славов визира последния случай, когато органи на жена от Сливен, изпаднала в мозъчна смърт, спасиха няколко пациенти нуждаещи се от трансплантация.

Проф. Славов връчи от името на здравния министър поздравителен адрес на областната болница „Д-р Иван Селимински” и на екипите работили по извличане на органите. През последните две години в Сливен е имало три донорски ситуации, съобщи днес изпълнителният директор на областната болница д-р Васислав Петров. Той благодари на екипите работили по случаите.

Жена спаси трима тежко болни

42-годишна жена от Сливен, изпаднала в мозъчна смърт вследствие на тежък мозъчен кръвоизлив, стана донор на трима души, нуждаещи се от ...

Д-р Николай Иванов, координатор по донорство в центъра в Сливен, коментира че лекарите в интензивното отделение на областната болница са готови да реагират бързо при възникване на донорска ситуация.

Той коментира, че през последните години от страна на здравното министерство и всички компетентни органи се е повишила координацията, работи се много бързо и се осигурява както транспорт, така и охрана на извлечените органи, за да могат те да достигнат максималното бързо до нуждаещите се пациенти. Сливен е един от 25–те донорски центъра в страната.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com