Спасеният миньор напуснал мина "Ораново" преди година, върнал се заради липса на пари

14992
Спасеният миньор напуснал мина "Ораново" преди година, върнал се заради липса на пари

Миньорът, който вчера пострада при спасителната акция в рудник "Ораново", но по-чудо остана жив, днес бе изписан от болницата в Благоевград, съобщава сайтът Е-79.

Майката на 29-годишния Бойко Руженски - Стефка през сълзи разказа за преживения шок. Все още мъжът от Симитли не е преживял ужаса и не говори за инцидента. Няколко пъти само споменал пред семейството си, че е усещал, че това ще се случи, тъй като не е било добре укрепено мястото.

Заради Ораново ще се готвят законодателни мерки за условията на труд

Вчерашният трагичен инцидент в мина Ораново накара министъра на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев и министъра на труда и соци...

В мига на инцидента веднага се е притекъл на помощ и с ръце се е опитвал да изрие колегите си. За съжаление обаче се е обгазил.

Руженски заявил пред близките си, че никога повече няма да се върне в тази гробница, в която няма никакви условия за безопасен труд.

Преди известно време работил в мината, но напуснал заради лошите условия, но липсата на пари отново го върнала там преди 1 година.

Здравословното състояние на Бойко Руженски е стабилизирано. Изписан е около 11:00 часа от отделението по реанимация на благоевградската болница. Семейството му не допуска медии до него, за да не се разстройва.

Майката на Бойко е възмутена от неяснотата около случилото се и за това, че никой не ги е информирал и е трябвало да разберат от медиите. "Тежко е да не знаеш живо ли ти е детето или не," сподели през сълзи майката Стефка.

Причината за трагедията в "Ораново" е изненадващ скален пробив от огромна височина

Причината за инцидента е изненадващ скален пробив от огромна височина – минимум 100 метра. За части от секундите се е запълнила р...

Бойко е семеен, има дете на 8 години.

Междувременно стана ясно какви са причините за смъртта на двамата миньори, чиито тела бяха извадени още вчера. Задушаване и фрактура на черепа е причина за смъртта на един от миньорите загинали вчера в рудник „Ораново", съобщава struma.bg.

Все още продължава спасителната акция.

В момена работят 26 човека под земята, 20 от редовна смяна и 6 човека от Минноспасителна служба - Бобов дол. Взети са всички мерки за осигуряване на безопасността на миньорите, заети със спасителните работи под земята.

В 12 часа огромният къс скала, който блокираше пътя на спасителите,у бе взривен, за да бъде осигурен по бърз достъп до затиснатите миньори, съобщи кметът на Симитли Апостол Апостолов.

Продължава издирването на затрупаните миньори

Към 5 ч. тази сутрин продължаваше издирването на двамата затрупани миньори от свлачището в рудник "Ораново" край Симитли, станало в 9,3...

По информация на специалисти, зад скалния масив, който тази сутрин парализира работата на спасителните екипи, е „чисто" и ще се достигне до миньорите.

По неофициална информация има значителна разлика в показанията на миньорите и ръководния персонал в мината.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com