Задържаха 26 кг хероин

8394
Задържаха 26 кг хероин

26 килограма хероин за над 2,3 млн. лева е открит при полицейска операция на ГКПП - Малко Търново, съобщиха от пресцентъра на МВР. В координация и под контрола на Хасковската окръжна прокуратура криминалисти от ОДМВР - Хасково осъществиха операция след 8-месечно наблюдение и работа във връзка с трансграничен трафик на хероин.

Вчера на ГКПП - Малко Търново полицаите спрели за проверка лек автомобил "Опел Зафира". Колата е шофирана от 40-годишния жител на Хасково Л.Д., който идвал от Турция. В хода на проверката, в специално пригодени тайници - кухини под седалките на колата - са намерени 50 вакуумирани пакета, обвити с индиго и тиксо. Прахообразното вещество в тях реагирало на хероин. Теглото на дрогата е 26 кг.

При разследването е изяснено, че мъжът е ангажиран за превоза от друг свой съгражданин - С.А. на 40 години, и с още двама - В.Б. на 41 години и Н.К. на 55 години от Хасково, са участвали в трафикирането на дрогата. Последните двама отговаряли за транспорта и наели Л.Д. за шофьор. Установена е съпричастността и на 32-годишна хасковлийка, съпруга на С.А., участвала в организацията на трансграничния трафик. На работното й място полицаите открили огнестрелно оръжие - пушка, калибър 7,62 със заглушител и 36 боеприпаса за нея. Жената съхранявала и 50 телефона и сим карти, включително и на чуждестранни оператори.

С.А. и Н.К. са обявени за общодържавно издирване, а на останалите трима е наложена полицейска мярка за задържане. По цени на съдебната система конфискуваният наркотик е за над 2,3 млн. лева. Материалите са докладвани на Окръжна прокуратура - Хасково, образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com