Запалиха показно колата на изпълнителния директор на "Слънчев бряг" АД

18892
Запалиха показно колата на изпълнителния директор на "Слънчев бряг" АД

Снощи служебният автомобил на изпълнителния директор на "Слънчев бряг" АД бе запален показно , съобщиха от пресцентъра на дружеството.

Колата е пламнала на външен паркинг, близо до жилището на Златко Димитров в гр. Несебър около 02:15 часа. Самият Димитров е бил събуден от алармата, която се е задействала. Огънят се е разпространил изключително бързо и за секунди е обхванал целия автомобил. Чул се е силен гръм, докато колата е горяла. Пожарът е потушен от противопожарен автомобил на Териториалното звено на ПБЗН Несебър. По първоначални данни автомобилът е изгорял непоправимо. Явно е бил залят с подпалваща течност, която все още не е установена. Изгорялата кола е била преместена по-късно в двора на РУП Слънчев бряг, където се намира и в момента.

"Слънчев бряг" АД и Несебър обмислят сключване на договор

Министърът на икономиката Асен Василев се срещна с представители на държавното предприятие "Слънчев бряг" АД, сдружения на собствени...

Запаленият автомобил на директора на "Слънчев бряг" АД е "Киа Соренто", на стойност около 45 000 лв. Колата е застрахована. Според Златко Димитров става въпрос за атентат, свързан със служебните му задължения. Това е планирано отдавна и цели психологически ефект на сплашване и отмъщение, защото точно днес Димитров празнува завършването на своята дъщеря-абитуриентка, която е отличничка.

Златко Димитров е изпълнителен директор на "Слънчев бряг" АД от година и половина, а преди това беше зам. областен управител на Бургас. Той е лидер на общинската организация на ГЕРБ в община Несебър, която спечели най-много гласове на приключилите избори. Откакто оглави ръководството на туристическия комплекс Димитров рязко се противопостави на дългогодишни криминални, рекетьорски и незаконни практики. Той въведе правила за движение в курорта, видеонаблюдение, регламент за паркиране и Синя зона.

Благодарение на неговите действия, инфраструктурата в Слънчев бряг е изцяло обновена, зелените площи са възстановени и поддържани, а мерките за безопасност бяха много високо оценени от представители на редица западни посолства и Израел. За пръв път от десетки години Слънчев бряг ограничи силно достъпа за кримнален контингент и проститутки, чиито жертви ставаха основно почиващите чужди туристи.

Димитров се противопостави сериозно на незаконните обекти, сергии и павилиони в комплекса, като извърши проверки и констатация на над 700 незаконни търговски обекта. Докладите и сигналите за незаконните обекти са изпратени до МРРБ, ДНСК и община Несебър с апел за премахване. Такива мерки досега не са предприети от нито една институция. Това говори за срастване на криминалните и сенчести групировки с държавата, смятат браншовици в туризма и корупция на всички нива. Златко Димитров стана особено неудобен на определени хотелиери и концесионери в Слънчев бряг с въведените мерки за ред и сигурност в полза на почиващите, но силно увреждащи частни интереси на определени лица и структури.

"Билд": Слъчев бряг и Златни пясъци - купон безкрай

Слънчев бряг и Златни пясъци са препоръчителни морски курорти за туристите, обичащи бурния живот и безкрайния купон на най-добрата це...

Само за последната седмица Златко Димитров изпрати 2 остри сигнала до Прокуратурата /на вниманието на Главния прокурор Сотир Цацаров/ и до МВР. В единия се иска спешна намеса на тези институции за премахване на незаконните сергии, магазини и обекти, тъй като това на практика е самоуправство върху държавни терени. Последният сигнал на Димитров е за съмнения, че структури целят саботиране на туристическия сезон, създаване на хаос, конфликти и напрежение. За съжаление, тези опасения на изпълнителния директор много бързо намериха потвърждение с днешния криминален акт срещу него. Преди около месец бяха демонстративно подпалени 5 павилиона, собственост на "Слънчев бряг" АД. Извършителите останаха неразкрити. Това е втория подобен атентат, вече персонално срещу Златко Димитров.

"Имам лошото усещане, че в Слънчев бряг и в българския туризъм се завръщат мутренските години на насилие, рекет и саморазправи. В сегашното състояние на безвластие някой иска да върне развитието ни назад във времето и да работи безконтролно, както е свикнал в престъпните времена.", изказа опасенията си Златко Димитров. Той призовава органите на МВР да си свършат работата и да разкрият извършителите и поръчителите на престъпленията. Димитров не изключва, ако държавата не се намеси радикално, следващото посегателство да бъде физическо срещу него самия или негови близки. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com