Рекламираме туризма си в Китай

7158
Рекламираме туризма си в Китай

България планира рекламна кампания в Китай през 2013 година за привличане на повече туристи. Това каза министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев в интервю за Радио „Пекин” по повод визитата си в Китай.

По думите му Китай в момента е третият най-голям пазар, с повече от 70 млн. туристи, които пътуват в чужбина, като е трети, но на много малко разстояние зад Япония и може би догодина ще се превърне във втория най-голям пазар след Щатите.

"Ростуризъм" ще продължи да включва български хотели в черния списък

"Ростуризъм" ще продължи да попълва черния списък с хотели, които чрез шантаж и заплахи изнудват за пари руските туристи, почиващи по...

„За съжаление, от тези 70 млн. туристи само 5-6 хил. посещават България, което е много странно и необичайно, защото е България е известна туристическа дестинация и има много добре развити пазари в Европейския съюз в страни като Германия, Великобритания, Русия. Очевидно ние трябва да положим повече усилия, за да привлечем туристи от Китай в България. Не може третата нация по брой туристи в света да има толкова малко туристи в България – едва 5-6 хиляди туристи. За следващата седмица сме планирали посещение на журналисти от Китай в България, за да ги запознаем с възможностите за туризъм в страната ни. В началото на следващата година ще поканим група с туроператори, за да могат те да осъществят контакти с български туроператори”, каза министър Делян Добрев.

По думите му потенциалът е огромен и трябва да се възползваме от него.

Делян Добрев се е срещнал с туроператори в Пекин. По думите му те се интересуват много от посещения на Празника на розата в България.

Редактор: Десислава Ушатова

Зимните ни курорти най-добри в Европа

Българските зимни курорти се нареждат сред водещите в класация на европейските, сочи ново проучване, направено в 23 държави на Стария ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com