Международен ден на младежта

21825
Международен ден на младежта

Този ден от август е обявен от ООН за Международен ден на младежта.

По повод празника Българската асоциация на работодателите в областта на културата (БАРОК) организира I Национална конференция "Достъп на младите хора до култура", на която са поканени членовете на БАРОК, българските общини, приели декларацията, университети, културни, образователни и младежки организации и държавни институции. При откриването на конференцията тържествено ще бъде подписана съвместна Декларация за достъп на младите хора до култура в България от БАРОК, Националния младежки форум, министъра на културата, министъра на младежта и спорта, министъра на образованието и науката, министъра на труда и социалната политика, Държавната агенция за закрила на детето, Агенцията за социално подпомагане, Националния център за европейски и младежки програми и инициативи и Центъра за развитие на човешките ресурси.

Основна цел на националната конференция е да постави началото на национално отговорен диалог между всички участници в социалния диалог в областта на културата и младите хора за създаване на благоприятна, насърчаваща и подкрепяща обществена среда за приобщаване на младите хора към културата в България.

Вдъхновени от заключенията на Съвета на Европейския съюз за насърчаване на творческо поколение и достъп на младите хора до култура, членовете на БАРОК приеха с решение на общото си събрание от 29 март тази година Декларация за достъп до култура на младите хора. До момента над 50 български общини са се присъединили към нея.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Св. преподобномъченица Теодосия Константинополска
Св. преподобномъченица Теодосия Константинополска

На 29 май 2024 г. църквата почита Св. преподобномъченица Теодосия Константинополска. Благочестиви родители Св. Теодосия била родом от...