Бъдете ранобудни, когато се налага

20523
Бъдете ранобудни, когато се налага
Снимка: БГНЕС

Млади хора, бъдете умни, дръзки, ученолюбиви и гладни за знания, а също така и ранобудни, когато се налага. Този призив отправи служебният премиер Георги Близнашки към студентите в УНСС по време на откриването на академичната година, предаде БГНЕС.

Близнашки бе гост на официалната церемония преди началото на 94-тата академична година на университета и записа своето послание в златната книга на УНСС.

За да пребъде нашето общество, всички ние трябва да споделяме общи ценности и да се придържаме към едни и същи правила, а когато някой се отклонява от тях, да се борим заедно срещу корупцията и покварата, заяви още Близнашки. По думите му, в едно модерно и динамично общество понякога се получава така, че никой да не си знае мястото.

Близнашки призова всички студенти и преподаватели да работят заедно за доброто на отечеството. Той нарече "щастливци" студентите, които ще имат шанса да се срещнат с преподавателите в УНСС, които са безспорни научни авторитети и видни общественици и държавници. С цитат на Сенека, че "трябва да живееш за другите, ако искаш да живееш за себе си" служебния премиер защити твърдението си, че обществото се гради от специалисти със силна гражданска позиция. Министър-председателят поздрави УНСС и да даде пример на всички амбициозни младежи с юридическия студентски отбор на университета, който през лятото е спечелил престижна международна надпревара по право, надвивайки в състезание Харвард и други престижни световни висши учебни заведения.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com