"Напредък" на европейски означава "назадък" на български

16814
"Напредък" на европейски означава "назадък" на български
Снимка: БГНЕС

Държавата е катастрофирала. Това каза на пресконференция на ПП ГЕРБ председателят на партията Бойко Борисов, предаде Агенция „Фокус”.

По думите на Борисов, хората са свикнали, като чуят тези думи от политиците, да не ги приемат на сериозно, да го приемат като един вид пропаганда. „Когато дойде един такъв материал от ЕК, надявам се повече хода да го чуят. Езикът на европейците се отличава от нашия. Когато искат да кажат, че една система е не ефективна - те правят мониторинг”, обясни Борисов.

"Мониторинг за напредък в съдебната система означава, че там има "назадък". Когато еврофондовете са "приведени в несъответствие", означава, че просто са спрени. На европейски език "препоръки" всъщност означава "тежки обвинения"", обясни Борисов.

Ще заемем мястото на ДПС на новата политическа карта на България

С тези думи лидерът на "България без цензура" Николай Бареков направи пореден прочит на европейските избори. Според Бареков, ако всичк...

„За да се стигне до препоръки, работят цели екипи, от всички държави. Колко пъти трябва да кажем на Орешарски, че приходните му агенции не работят, а парите, които се дават са кредити”, заяви той. По думите му, правителството възнамерява да вземе нови над 3 милиарда евро заем.

„Непоправими последици през следващите години. Знам, че хората искат да чуят нещо различно. Фирмите започват да дават изкови за парите, които не се плащат. Вече няма пари за сметищата няма за заводи, няма за това което по ОП „Околна среда”. Нищо не може да се направи повече. Безвъзвратно за загубени парите”, допълни още Борисов.

За проекта „Набуко” експертна оценката се прави 7 години, а за „Южен поток” експертната оценка приключи за 8 месеца. „Защо Орешарски даде на Стойнев да прави конкурса? Какви бяха тези първи заварки и копки, защо един готов проект го набутахте в най-задния двор? Аз щях да съм го подписал още миналия януари”, попита лидерът на ГЕРБ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com