Станишев иска да промени закона, за да излъже полицаите за заплатите им

19856
Станишев иска да промени закона, за да излъже полицаите за заплатите им
Снимка: БГНЕС

Станишев настоява на промените в Закона за МВР, за да излъже полицаите, че ще им вдигне заплатите. Това заяви бившият премиер Бойко Борисов.

По думите на Борисов, Законът за МВР представлява същата наглост, същата бруталност, както едно време с пенсиите. 

България може да докаже, че не е черната овца, винаги сочена с пръст

"България може да докаже само чрез работа и прозрачно усвояване на средствата, че е страна, достоен член на европейското семейство, а н...

Борисов представи писмо от Министерство на финансите до Атанас Мерджанов, в което се посочва, че няма пари за изпълнението на закона. „Проектозаконът беше представен на нашето министерство, когато бюджетът беше формиран, поради което в проектобюджета на МВР за 2014 година, не са отразени новите финансови моменти в Проектозакона за МВР”, се посочва в писмото.

„Вижте лъжеца Станишев какво прави, след като му е казано. Ние няма да се регистрираме да правим кворум на Станишев, защото вкарват закон, за който нямат пари. Правят го няколко дни преди изборите, за да излъжат полицаите, огнеборците и всички в МВР, че ще им вдигнат заплатите”. Борисов ги предупреди – „Техният министър им казва, че за този закон няма пари. Това не е ли скандално?

Попитан дали са поискали оставката на Мая Манолова само, за да спрат този закон, Борисов посочи, че е така. „Защо го приемат преди изборите? Как ще вдигнат заплатите на полицаите, след като няма пари в бюджета? Финансовият министър им казва, че няма пари до края на годината”, каза още той.

Ако ГЕРБ бяха действително достатъчно загрижени, нямаше да лансират подобни спекулации за МВР, отвърна на атаката депутатът от БСП Атанас Мерджанов.

Държавата си фалира, а БСП върти смехотворни клипове

Държавата си фалира бавно и спокойно, докато клиповете на БСП се въртят по телевизията със смехотворните им изпълнения. Това заяви пр...

Във връзка с писмо, което Борисов представи по-рано, в което се посочва, че в бюджета за МВР за 2014 г. не са отразени новите финансови моменти в проектозакона за МВР, Атанас Мерджанов каза: „Подобни спекулации не са изненада и те вероятно ще продължат. Аз се учудвам на безсилието на ГЕРБ, още повече на г-н Борисов като човек, който се е занимавал с ведомството МВР, грижил се е уж за хората, за техния социален статус и изведнъж да търсят под вола теле. Ако те бяха действително достатъчно загрижени, нямаше да лансират подобни спекулации”.

„Г-жа Дариткова вчера се опита да каже, че едва ли не МВР ще закрие МВР болница. Няма такова нещо. Имаме уверението на финансовия министър, че ще бъдат осигурени колкото средства са необходими. Учудвам се, че едно писмо с давност януари месец, след два месеца имаше уверение и изявления на самия финансов министър г-н Чобанов, че средствата са обезпечени и вие пак ми задавате подобни въпроси. Бойко Борисов спекулира”, посочи Мерджанов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com