Здравните власти да се разберат кой какво пише, какво говори и какво изпраща

8309
Здравните власти да се разберат кой какво пише, какво говори и какво изпраща
Снимка: БГНЕС

Вече е много късно управляващите да търсят обществена индулгенция за отмяната на тържеството отбелязване на националния празник на Шипка, тъй като на всички стана ясно, че мотивите им за това са били не здравни, а политически.

Очебиен е контрастът между отменените официални чествания на Шипка и тяхното разрешаване в градовете и отварянето на търговски обекти и ресторанти. В това няма никаква здравна логика.

Радев: „Съкрушителна оценка“ за корупцията в България от сенатори в САЩ

Президентът Румен Радев обяви, че позицията на двамата сенатори представлява „съкрушителна оценка“ за равнището на корупция...

Така президентът Румен Радев коментира думите на здравния министър проф. Костадин Ангелов, че всъщност препоръката на здравните власти е била само за ограничаване на официалната програма.

Вчера Ангелов даже заяви, че или президентът лъже в критиките си към властта, или е бил подведен.

Здравните власти да се разберат кой какво пише, какво говори и какво изпраща. Отмяната на официалната част е в резултат на писмо на община Габрово. Единствено благодарение на смелостта и патриотизма на българите не беше опорочен националният празник“, подчерта пред журналистите Радев.

Радев: Има опасност учебната ни авиация тази година да остане без самолети

Анализът на състоянието и подготовката на въоръжените сили впечатлява със своята откровеност, обективност и визионерство какво да се пр...

Той коментира и острата позиция на американски сенатори от външнополитическата комисия на Сената, които обърнаха внимание на корупцията, политизацията на съдебната система и несвободните медии у нас:

„Ако правителството се беше вслушало по-рано в това, което казвам, в исканията на хората, на протестиращите, нямаше да излезе тази съкрушителна оценка. Ако правителството наистина държи на отношенията със САЩ като стратегически партньор и не се вслушва в моите послания, поне да слуша оценките и препоръките“.

Президентът присъства на представянето на анализ за състоянието на въоръжените сили. „Наистина този анализ на състоянието и подготовката впечатлява със своята откровеност, обективност и визионерство какво трябва да се прави занапред“, коментира Радев и допълни, че „за последните 2-3 години въоръжените сили се развиват с темпове, непознати за последните десетилетия“.

Той призова на армията и сектор „Сигурност“ да се обръща достатъчно внимание, за да може да се гарантира устойчивото развитие на останалите сектори.

Радев: Мотивите за отмяна тържествата на Шипка са политически, не здравни

Вече е много късно управляващите да търсят обществена индулгенция за това, че отмениха тържествените чествания на Шипка. Това коментира...

В същото време държавният глава посочи и проблеми – малък нальот на бойните пилоти, опасност „да останем без учебна авиация“ през тази година и забавяне на проекта за нова бойна машина на пехотата. В тази връзка президентът призова за „по-голяма прозрачност при харченето на средства“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЦИТАТИ:

А, ше бегам с 200

Имаме джуджета, нотариуси, елфи - тук стана като приказен свят в България

Международният валутен фонд е горският (ВИДЕО)

ПП-ДБ са нещо като съветски реотани - бавно загряват

Никой не се сети, че утре е 8 март, пък преговорният екип на ГЕРБ, е женски

Премиерът Денков се изпързаля като сапун в турска баня (ВИДЕО)

Ако всеки обича някого, никой не обича парламента

Или правим нещо истинско, както жените обичат да казват - брак, или повече не става така (ВИДЕО)

Случаят „Нотариуса“ показва, че има политически чадър

Казана дума, хвърлен камък. Да, ще си тръгна

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com