След PR акцията на МВР заради боя на Околовръстното - петима хванати да карат пияни

5010
След PR акцията на МВР заради боя на Околовръстното - петима хванати да карат пияни
Снимка: БГНЕС

Масираната полицейска проверка на територията на цялата страна, наредена след случая, при който мутри-охранители пребиха мъж и жена на Околовръстното в София, не доведе до някакви съществени резултати.

С проверката трябваше "да се предотврати опасно и демонстративно управление на моторни превозни средства с рискови маневри от страна на водачите, които създават непосредствена опасност за останалите участници в движението". Тя беше и за установяване на ползване на демонстративна охрана и ескортиращи автомобили и по други показатели.

Побойниците от Околовръстното в София били охранители, Цацаров привиква секретаря на МВР

Софийска районна прокуратура задържа четирима души за хулиганство и причиняване на средна телесна повреда по хулигански подбуди за инци...

Досега на територията на столицата са проверени 45 заведения и 321 д., от които 23-ма са с различни криминални регистрации. Установен е обявен за общодържавно издирване, в дискотека в Студентски град са открити двама непълнолетни. Служителите на реда са съставили 11 акта - основно по Закона за българските документи за самоличност, 2 - за управление на МПС след употреба на алкохол над 1,2 промила. Съставени са и 6 фиша - 4 за неправилно паркиране, 2 - за неизползване на предпазни колани. 5 автомобила са репатрирани на наказателен паркинг.

По време на акцията на територията на ОДМВР-Пловдив служителите са инспектирали общо 15 заведения, 125 автомобила и 916 лица. Установени са два случая на посетители в нощните клубове, ползвали лична охрана, при които няма нарушение. В обектите са засечени 5 непълнолетни без придружители. Констатирани са 16 нарушения на Закона за движение по пътищата. Съставени са 15 акта, а с фишове са глобени 24 души - по ЗДвП и ЗБДС. Двама са били задържани за срок до 24 часа за притежание на наркотици, по случаите са образувани две досъдебни производства.

Служителите на ОДМВР-Бургас извършиха проверки в районите на изградените контролни пунктове по главните пътни артерии и в населените места, в нощни увеселителни заведения и дискотеки в областния град и курортните центрове. Съставени са общо 18 акта: 3 по ЗДвП - 2 за неправоспособност и 1 - за шофиране след употреба на алкохол, 15 - по ЗБДС. Образувано е бързо полицейско производство за притежаване на наркотично вещество - амфетамин, както и преписка - за открито количество канабис. За притежаване на хладно оръжие в увеселително заведение е съставен акт по наредба на общината.

През тази нощ полицаите от ОДМВР-Варна провериха 24 обекта и 74 лица, като 7 от тях са известни на МВР. Задържани са 7 души за извършени различни криминални престъпления. При проверките са констатирани 2 нарушения, свързани с присъствието на непълнолетни в заведения, съставени са им актове и са предадени на родителите. Служителите на "Пътна полиция" са извършили проверка на 61 МПС, като са установени 38 нарушения на Закона за движение по пътищата; съставени са 10 АУАН и 17 фиша. Двама водачи са управлявали автомобилите си след употреба на алкохол, като срещу единия е започнато бързо полицейско производство.

Полицаите пак се готвят за протест, не харесват и новата реформа

Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) обяви, че е в стачна готовност и провежда допитване до структурите си за бъдещи пр...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com