Заради нападение над горски служители: Съдът остави в ареста Пушките

9482
Заради нападение над горски служители: Съдът остави в ареста Пушките
Снимка: iStock/Guliver

Съдът остави в ареста бащата и двамата му синове, известни в Костинброд като "пушките". Тримата мъже са с мярка постоянен арест заради това, че са нападнали горски служители на Държавното горско стопанство „Сливница“.

Местните медии припомнят, че бащата Иван Зарев и двамата му синове Людмил и Благовест са влезли в пререкание с Венелин Кръстев, който е зам.-директор на горското, както и с горските стражари Павел Младенов и Христо Владимиров.

Един убит при въоръжено нападение в Кабул

Един служител на реда е убит, а други двама са ранени при въоръжено нападение от неизвестни нападатели в провинция Кабул в източната ча...

 Инцидентът се разиграл към 15:00 часа в сряда, 13 януари. При обход в землището на с. Градец горските стражари забелязват движещ се високопроходим автомобил „Гранд Чероки” с чужда регистрация. Подават сигнал, за да спре за проверка, но водачът на джипа Благовест отказва да се подчини. Започва преследване, при което в близост до подстанцията на Костинброд други два автомобила препречват пътя на горските. Колите се управляват от Иван Зарев. с прякор Пушката, който в последните 10 години е известен с кражбите на дървесина, и другия му син – Людмил. Двамата започват да отправят смъртни заплахи срещу горските стражари. За да предотвратят допълнителна ескалация на напрежението, горските се опитват да се измъкнат, при което бракониерите в протежение на около километър на няколко пъти правят опити да избутат от пътя служебния им автомобил със специален режим на движение и да го тласнат в пропаст. Служителите на „ДГС Сливница” сигнализират полицията и тел. 112.

 

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com