Зверски убитата съпруга на общински съветник от ГЕРБ е била удушена

9638
Зверски убитата съпруга на общински съветник от ГЕРБ е била удушена
Снимка: МВР

Зверски убитата преди седмица съпруга на председателя на групата от общински съветници от ГЕРБ и собственичка на верига аптеки Еранухи Пехливанян е била удушена, съобщиха от полицията в града. От там уточняват, че единият от похитителите е бил облечен като полицай, а извършителите са общо двама - русенци от арменски произход

Останки от тялото на жертвата са изхвърлени по поречието на река Русенски Лом, на 30 км от града, като водолази продължават и днес да издирват още части от тялото. Задигнати са общо 65 000 лв. в банкноти в евро и левове, като след октрадването им единият от мъжете е погасил кредит в размер на 16 000 лева, а другият имал намерение да си купува кола, съобщи БНТ.

"Става дума за двама извършители на престъплението, които са обвинени за отвличане, грабеж на пари в големи размери и за умишлено убийство с цел прикриване на тези престъпления", обясниха разследващите.

Похищението

Във вечерта на убийството (11 януари) Еранухи Пехливанян  е излязла сама от една от аптеките си с 20 000 лв. и се насочва към автомобила си, паркиран на обществен паркинг до сградата на НАП в Русе. Въпросният похитител, облечен в униформа, поискал личната карта на жертвата уж за проверка, като през това време влязъл в автомобила и изкомандвал да кара. Другият похитител ги следвал с кола, в която по-късно жертвата била закопчана с белезници и  преместена.

Престъпниците се отправят и към дома й, откъдето прибрали и още 45 000 лв, като едва след това убиват жената и на следващия ден захвърлят останките в реката. Самите те са следили жертвата си повече от месец и са били наясно, че носи със себе си голямо количество пари ежедневно.

Разследването

Мотивите за тежкото криминално престъпление, при което бе убита съпругата на Бедрос Пехливанян, са изцяло користни, а раследващите не са установили политически елемент, заяви окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев.

"Изключително тежко криминално престъпление против личността. Става въпрос за висока степен на организираност на двамата извършители. По лично разпореждане на главния прокурор Иван Гешев този случай е под наблюдението и на Върховната касационна прокуратура", допълни прокурор Георгиев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

"Дано смъртта ми е лека": 4 години от убийството на Милен Цветков

Опразниха кошарата на човека: Откраднаха овце и агнета във Врачанско

Задържаха руски гражданин в Бургас – ето защо

Пуснаха от ареста обвинения за поругаването на гроба на патриарха

Подхвърлила на полицаите две по 20лв.: Задържаха украинка в Слънчев бряг

Обвинените в контрабанда посещавали Рашков в МВР, Коцев скрил за часовника си

Петя Банкова и Стефан Димитров остават за постоянно в ареста

Повдигнаха още едно обвинение на Петя Банкова

Разбиха тото пункт в Благоевград

Мъж се е барикадирал в жилището си в кв. "Гео Милев" в София

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com