Алек Попов с награда "Четящият човек"

10100
Алек Попов с награда "Четящият човек"

Първият носител на наградата "Четящият човек" е писателят Алек Попов. Тя му се присъжда за приноса му в приобщаването на младите хора към четенето на български книги и към творческото писане, за популяризирането на българската литература чрез други жанрове на изкуството. Не на последно място и заради избора му да живее през по-голямата част от годината в съседство с Морската градина на Бургас, предаде Станрадт Нюз.

Алек Попов е и първият носител на наградата за нова българска художествена проза "Хеликон" за книгата му "Ниво за напреднали". Той е автор на романите "Мисия Лондон", "Черната кутия", сборника с новели "Телесни плевели", на сборниците с разкази "Другата смърт", "Мръсни сънища", "Игра на магии", "Митология на прехода" и др., на сборника с есета "Спътник на радикалния мислител". Носител е и на наградите "Гравитон", Рашко Сугарев" и "Павел Матев", както и на годишната награда на списание Clouds, където романът "Мисия Лондон" се публикува на английски език.

Идва първият летен фестивал "Четящият човек"

От 6 до 9 август 2012 книжарници "Хеликон" организират за първи път фестивал на четенето в Бургас, съобщават организаторите. Хората и ...

Новата награда на Алек Попов – малка пластика на скулптора Никола Личков - ще бъде връчена в понеделник вечер в бургаския летен театър по време на официалното откриване на Летния фестивал "Четящият човек", съобщиха организаторите от книжарница "Хеликон".

След откриването започва рок концертът с песни по стихове на известни български поети с участието на Валди Тотев, Дими Димитрова и група "Атлас".

Редактор: Калина Здравкова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com