Наградените в конкурса "ReporTeen - Свободата е..."

17165
Наградените в конкурса "ReporTeen - Свободата е..."

Днес бяха раздадени наградите на първия конкурс за тийнейджърски видеоклип “ReporTeen – Свободата е”, организиран от Център за образователни инициативи, с изключителната подкрепа на Фондация „Америка за България“, която е генератор на идеята и единствен спонсор. Церемонията се проведе в кино „Влайкова“ и беше предавана на живо на сайта www.reporteen.bg, където може да се гледа пълен запис от церемонията.

Конкурсът е за кратки видеоклипове, с дължина до 180 секунди, на тема „Свободата е...“, които да бъдат създадени от тийнейджъри (между 13 и 19-годишни). Условията за участие са създателите да са ученици и клиповете да са с позитивно послание.

Стартира национален видео конкурс ReporTeen

Център за образователни инициативи стартира национален видео конкурс ReporTeen на тема „Свободата е...”, в който право на у...

Гости на събитието бяха г-жа Надя Захариева (програмен директор "Изкуства и култура", Фондация "Америка за България"), г-жа Жана Караиванова (директор на SoIndependent Film Festival - Фестивал за американско независимо кино), г-н Виктор Чучков (режисьор, продуцент, автор на филма "ТИЛТ"), г-н Цветан Цветански (председател на Управителния съвет на Сдружение "Център за образователни инициативи").

В конкурса участваха 60 клипа на тийнейджъри от 32 населени места в цялата страна.

Голямата награда на фондация "Америка за България" - професионална камера и излъчване по време на "Фестивала на българското кино в Ню Йорк - 2013", провеждан в киното на Робърт Де Ниро "Трайбека" - отиде при Пламен Димитров, ученик в 12-ти клас от гр. Варна. Според рецензията на журито „3-минутният "Сън за щастие" на Пламен Димитров е истински малък филм. Пламен е разказал история, която не просто има завръзка и развръзка, има сценарий и има концепция как свободата да бъде представена, но и вълнува, кара ни да се замислим. Пламен има талант и не бихме се изненадали, ако бъдещето му е в киното."

Gangnam Style с Обама хит в мрежата

Видео, будещо бурен смях, публикувано от двойник на президента Барак Обама, се превърна в интернет сензация, предаде БГНЕС. Клипът на ...

Поощрителни награди от фондация "Америка за България" - лаптоп, професионални фотоапарати с висока резолюция при снимане на видео и статуетка, както и мобилни телефони, щедро предоставени от Nokia, получиха Сава Стоянов (11-ти клас, София), Цвета Клементин Петрова (9-ти клас, Варна) Мартина Георгиева (9-ти клас, София), Кристина Ценова (9-ти клас, Плевен), Стефан Върбин (9-ти клас, с. Врачеш), Георги Динев (9-ти клас, Перник). Със смартфон Nokia се сдоби и победителят на публиката Виктор Арсов (10-ти клас, София), който бе определен с онлайн-гласуване на сайта на конкурса.

Дванадесетте финалисти получиха специална награда от нашите партньори от Младежки театър "Николай Бинев" - ВИП карти за 50% намаление за всички постановки през този сезон, а също и грамота, изработена от младия графичен дизайнер Стефан Чинов. Фестивалът SoIndependent покани официално всички участници като ВИП гости на закриването на фестивала на 4-ти ноември в зала 1 на НДК. Всеки ReporTeen ще получи на адрес тениска с логото на конкурса.

Повече за ReporTeen:

Конкурсът ReporTeen е организиран и проведен от Център за образователни инициативи, като е осъществен с изключителната подкрепа на Фондация „Америка за България”, която е генератор и единствен спонсор на идеята, стартира на 4 юли и продължи до 1 ноември 2012 г. Всички ученици, отговарящи на условията за участие, публикуваха своя видеоклип до 12 октомври 2012 г. на специално създадения за това уебсайт: www.ReporTeen.bg. Там намериха и много полезни съвети, какво мислят някои от любимите им актьори, съвременни писатели и певци, както и много друго съдържание, което да вдъхнови въображението им. Най-голямата награда е излъчване на клипа-победител на Фестивала за българско кино в Ню Йорк през февруари. Видео клипът, събрал най-много почитатели в социалната мрежа Фейсбук, получи специална награда на публиката.

Лили Иванова представя ново видео към песента „Другото лято”

Песента „Другото лято” по музика на Александър Бръзицов, текст на Явор Кирин и аранжимент на Емил Бояджиев, вече 2 седмици ...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com