Отиде си певецът Боян Иванов

18810
Отиде си певецът Боян Иванов

Певецът Боян Иванов е починал в болницата в Бургас, след като снощи е получил тежък инсулт. През последните години той страдаше от тежка форма на диабет, съобщи в. "Труд".

Боян Иванов е роден на 4 септември 1943 година. Носител е на награда от "Златният Орфей". Песента му "Зеленоокото момиче" е първият български хит, предаде БГНЕС. От 1959 г. пее в заведения в София, като изпълнява песни на Пол Анка, Тони Долара. Концертната си дейност започва от 1961 г. Бил е солист на оркестрите "Балкантон", Естрадния оркестър към Комитета за телевизия и радио.

Участва на първия фестивал "Златният Орфей". Има концертни изяви в европейските страни и Куба. Направен е телевизионен филм за певеца "На гости у Боян Иванов". През 90-те години заедно с приятелите си Борис Гуджунов и Борислав Грънчаров създават певческото трио "Бо Бо Бо", което изпълнява популярни забавни шлагери с лек хумористичен текст. Шоуто им се радва на голям успех и създават албума "Момчета с късмет". През 2007 г. го преиздадоха на диск заедно с най-добрите парчета през годините и направиха юбилеен концерт в Зала 1 на НДК.

Редактор: Калина Здравкова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com