X
 
 

10 двойкаджии, които промениха света

25761 2
10 двойкаджии, които промениха света
Снимка: pixabay.com
Това е нагледен пример за това как понякога пълни двойкаджии в училище могат да се превърнат в гениални учени, писатели, композитори, политици.

Затова не трябва да забравяме, че оценките не са всичко – просто е необходимо да оставим децата да открият собствения си път, този който ги прави щастливи, уверени, креативни.

Открита липсваща страница реши „загадка“ на Айнщайн

"Загадка" на Алберт Айнщайн е решена благодарение на липсващата страница на ръкопис, която се появява в набор негови писма, придобити о...

1. Алберт Айнщайн

Гениалният учен не блестял с особени заложби в училище – минавал за трудно схватливо дете и мнозина дори го мислили за бавно развиващ се. Родителите му често трябвало да търпят критика от учителите заради оценките на сина им.

2. Антон Чехов

Отначало руският писател и драматург Антон Чехов учи в гръцко училище за момчета в родния си град Таганрог. През 1868 година се мести в местната Мъжка класическа гимназия, но се налага да повтори една година, тъй като не успява да си вземе изпита по старогръцки.

3. Джон Ф. Кенеди

Нещо невероятно се случва с Титаник на всеки 6 години

Представяме ви поредната невероятна история, която е факт! Смята се, че "Титаник" е първият кораб в историята, който е изпратил междун...

Трудно е да си го представим, но президентът на САЩ Джон Ф. Кенеди се славел в училище с прозвището „несретник“. Очевидно на бъдещия американски ръководител не му пукало много, тъй като дори сформирал група със свои приятели- двойкаджии, с които на шега се наричали „Несретниците“.

4. Лудвиг Ван Бетховен

Въпреки математическата сложност на неговите композиции, Бетовен цял живот се борел с числата. Композиторът напуска училище, когато е 11-годишен, научил се да събира и изважда, но не можел да умножава и дели. В резултат, гениалният композитор изпитвал сериозни трудности със следенето на личните си финанси.

5. Исак Нютон

Освен че от дете бил доста ексцентричен, на бъдещия блестящ ум Исак Нютон му се носела славата на голям мързел в училище. Най-лошият ученик в клас. След като негов съученик му нанася няколко синини, Исак решава да се вземе в ръце и да стане най-добрият в класа.

Астронавт от МКС видя нещо потресаващо в Космоса (ВИДЕО)

През февруари астронавт от борда на Международната космическа станция публикува видео, на което са уловени 3 неидентифицирани летящи об...

6. Наполеон Бонапарт

Легендарният френски военачалник Наполеон Бонапарт бил зле по всички предмети, с изключение на математиката. Хуманитарните предмети, например, го измъчвали много – до края на живота си императорът на Франция пише с ужасно много грешки.

7. Ричард Брансън

Като дете бъдещият собственик на финансов конгломерат от близо 400 компании, милиардер и филантроп Ричард Брансън страдал от дислексия, заради което дълго време не могъл да чете.

8. Уинстън Чърчил

Знаете ли защо Русия продава Аляска на САЩ?

Само за първите 50 години от притежаването на тази земя американците получиха от нея сто пъти повече. Как царските чиновници са могли д...

Избираният два пъти за министър- председател на Великобритания сър Уинстън Чърчил сам признава, че изпитвал огромна неприязън към ученето. В крайна сметка, освен британски премиер, двойкаджията в училище получава и Нобелова награда за литература.

9. Александър Пушкин

Основоположникът на руския литературен реализъм Александър Пушкин бил втори по успех във випуска си…, но за ужас на родителите му отзад напред.

10. Томас Едисон

Когато изобретателят на електрическата крушка бил изхвърлен от училище, заявили на родителите му: „Вашето дете е идиот, няма място при другите ученици. Учете си го сами!“.

Запознайте се с българския гений, създал машина, която прави електрически ток чрез магнитни полета

Стефан Маринов е роден на 1 февруари 1931 г. София. Малко хора знаят за неговото велико изобретение. Той създава машина, която прави ел...

 

Източник: 10te.bg

Actualno.com

Етикети:

  • Анонимен 2 Анонимен преди 8 месеца Профил на трол?
    До: номер 1 Ами много са, не могат да се изброят всичките тук. Друг лош ученик е бил Алън Тюринг, математик и криптолог който е успял да разбие кодовете на германската машина Енигма през Втората Световна Война. Освен това обаче, заглавието е некоректно написано. Не всички са били "двойкаджии". Албърт Айнщайн например, винаги е имал отлични оценки по математика. Единствената му лоша оцен виж още ›› ка е една четворка по френски език. За Ричърд Брансън знам една любопитна подробност. Класният му ръководител казал на родителите му, че това дете някой ден като порасте голям човек, или ще влезе в затвора или ще стане милионер. Еми, станало е второто.
  • Анонимен 1 Анонимен преди 8 месеца Профил на трол?
    Забравили са Чарлз Дарвин. Също бил мързелив и лош ученик. Но теорията му преобръща света и поставя науката на нови релси.
Последно в Актуално