12 неща, които жените правят по-добре от мъжете

7628
12 неща, които жените правят по-добре от мъжете

Почти ежедневно се изброяват нещата, които дамите не правят добре. Чуват се реплики като: „Жените не могат да шофират...”, „Те трябва да правят само по-едно нещо, за да не се объркат”. За да опровергаем тези твърдения, ще разкажем за цели 12 неща, които деликатните създания правят по-добре.

1. Жените са по-чисти!

Проучване на университета в Сан Диего е имало за цел да установи чии работни места са по-спретнати – на мъжете или на жените. Нежната половинка от човечеството е имала с от 10 до 20% по-малко бактерии на своето бюро в сравнение с господата. Според учените това се дължи на навика на силния пол да не отделя голямо внимание на хигиената.

2. Дамите се справят по-добре с интервютата.

Според проучване на университета в западен Онтарио жените по-добре понасят стреса от интервютата за работа. Учените са разбрали, че дамите се притесняват повече преди събитието, а по-време на интервюто са по-уверени и представянето им е по-добро. Защо? Защото са се подготвили по-задълбочено.

3. Жените стават все по-хубави.

Според последни проучвания с течение на еволюцията нежната половинка на човечеството става все по-атрактивна визуално, докато господата не са се променили особено. Проучване, обхващащо 2000 души и продължило 4 десетилетия, показва, че по-привлекателните дами са имали с 16% повече деца в сравнение с другите. Изследването доказва също, че при красивите хора, се раждат 36% повече дъщери, отколкото при не толкова открояващите се с външност. Съвсем логично така се увеличава и броят на красавиците.

4. Дамите оцеляват по-често при катастрофи.

Тъжно, но факт – вероятността за смърт при катастрофа с кола е по-голяма със 77% за мъжете. Така че господата всъщност трябва да са ни благодарни, когато по-настойчиво им напомняме – „Сложи си колана!”

5. Нежната половинка споделя по-лесно.

Изследване на 2000 души показа, че 53% от дамите са склонни да споделят какво ги тормози пред своите близки и приятели, докато само 29% от мъжете са склонни да разкажат за грижите си.

6. Мъжете не успяват да се справят добре с икономическата криза.

Според бюро за трудова статистика в САЩ 80% от загубилите работата си през декември 2007г. са мъже. Възможно е причината за това да са по-високите постове на господата. Въпреки че случилото се не е хубаво, може да предизвика обрат в общоприетите схващания и да доведе до появата на повече мъже медицински сестри или възпитатели.

7. Дамите по-често завършват университет.

Отдавна знаем, че жените са повече от мъжете, но статистическият отдел, който отговаря за образованието в САЩ, твърди, че мъжете нямат толкова голямо желание да завършат и да вземат диплома колкото жените. Според статистиците на господата често им отнема повече от 5 години, за да се дипломират.

8. Нежната половинка от човечеството се храни по-здравословно.

Най-добрите места да бъдеш жена

В чест на сто и първия Международен ден на жената сайтът на The Independent поднася анализ за положението на жените по света и тяхната ...

Според проучване на университета в Минесота, жените избират много по-здравословна храна в сравнение с мъжете. Господата с желание биха си похапнали месо или замразена пица, докато дамите предпочитат в менюто им да има повече плодове и зеленчуци.

9. Жените имат по-силна имунна система.

Според проучване на университета Мак Гилл естрогенът е причината дамите да се справят по-добре с инфекциите. Изследователите твърдят, че благодарение на този хормон се отделя специален ензим, който помага на организма да се предпази от вирусите.

10. Съвсем логично – нежната половинка от човечеството живее по-дълго.

85% от населението на света над 100 годишна възраст са жени. Според проучване на столетниците, дамите живеят от 5 до 10 години повече от джентълмените.

Съвършената жена - с устните на Джоли и очите на Черил Коул

Компютърно изображение на идеалната жена бе направено след допитване до 10 000 клиенти на сайта за онлайн търговия с продукти за разкр...

11. Жените са по-добри мениджъри.

Според експертите дамите са по-добри шефове, защото могат да изслушват, ръководят, решават проблеми и да правят повече неща едновременно от господата.

12. Нежната половинка инвестира по-добре.

Според проучване проведено със 100,000 души възвращаемостта на инвестициите, които правят жените е до 18% по-голяма от тази при мъжете.

Редактор: Диана Иванова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com