60% от началниците следят подчинените си във Фейсбук

6279
60% от началниците следят подчинените си във Фейсбук

Фейсбук се превърна в нещо повече от забавление. Оказва се, че голяма част от работодателите контролират служителите си като следят внимателно профилите им в социалните мрежи, показва анкета.

Тази практика с течение на времето ще набира популярност, предаде БГНЕС. Изследователите казват, че до три години почти всички началници ще се ровят в живота на подчинените си чрез средствата за масово осведомяване.

Фейсбук откри офис и в Дубай

Социалната мрежа Фейсбук откри свой офис за продажби в Дубай, поставяйки си за цел да увеличи своя пазарен дял в Близкия Изток и Северн...

Най-често шефовете се допитват до Фейсбук, за да предотвратят пробив в сигурността на фирмата. В момента в САЩ някои работодатели дори искат паролата за Фейсбук още на интервюто за работа. Това безспорно ще се превърне в огромно изкушение за началниците, но дебатът за законността на такъв тип шпионаж и навлизане в личното пространство става все по-ожесточен.

Недоволството от това расте заедно с популярността на социалните мрежи. Точно заради това повечето потребители правят профила си достъпен само за определени хора. Внимавайте, вече дори една погрешна публикация може да ви остави без работно място.

Редактор: Десислава Симова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com