8 бързи съвета за градинарство през юли

3612
8 бързи съвета за градинарство през юли
Снимка: iStock

Този месец градинарят може вече да се радва на плодовете на усилената пролетна работа, но има няколко тънкости, с които е време да се справим точно сега. Според експерти работата, извършена навреме през юли, ще позволи да се осигури голяма реколта през есента и дори през следващата година.

1.       Добавете вода

Отглеждането на храсти от малини, краставици и пъпеши се нуждае от повече вода и е време да проверите дали тези плодове са наситени с влага, за да увеличите добивите. Картофите също се нуждаят от повече течност по време на периода на цъфтеж, който също се случва през юли.

2.       Течни витамини

През лятото в компоста бързо се изчерпват хранителните вещества. Следователно, в началото на юли е време да давате на растенията течна храна веднъж седмично, за да продължат цъфтежа.

3.       Лесна резитба

Ако на мястото растат решетъчни ябълкови и крушови дървета, е време да намалите страничните си издънки до 3-4 листа, а тези, които вече са отсечени, до едно. Оформящата резитба ще премахне гъстата зеленина от дърветата, насочвайки хранителни вещества за развитие на плодовете и богатата реколта.

4.       Подхранете розите и доматите

Розите вече са цъфнали за първи път от една година, но при сортове с повтарящ се цъфтеж можете да получите невероятна втора реколта от рози, като ги режете и подхранвате с торове, богати на калий. Сега доматите също трябва да се хранят на всеки две седмици с калий и да се поливат почти ежедневно.

5.       Засадете салатата правилно

При горещо време листата на марулята поникват неравномерно, но това може да се избегне, като се засади вечер. Решаващият момент за покълване е няколко часа след сеитбата. Ако температурата спадне по това време, салатата ще има много издънки.

6.       Следете леглото с ягоди

Когато ягодите цъфтят, поливайте градината и отрязвайте старата зеленина, като поливате цялата градина с нещо питателно. Повдигнете издънките с корени и ги пресадете в нови лехи или саксии, за да получите нови растения за следващия сезон.

7.       Работа с овощни дървета

Ако трябва да режете костилкови овощни дървета като череши или сливи, юли е най-добрият месец. Те не трябва да се режат през зимата, тъй като срезовете на спящи дървета могат да се превърнат в източник на инфекция. Отрежете клоните, които пресичат центъра на дървото, за да подобрите циркулацията на въздуха.

8.       Ново време на сеитба

През юли все още има време за късна сеитба на цвекло, моркови, маруля и репички. Градинарите обаче уточняват, че това е и времето на появата на морковените мухи, така че е необходимо да се прикрият пресните насаждения.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

9 натурални енергийни напитки, които ще ви заредят с енергия

Каква е разликата между акрилни и темперни бои?

Всичко е временно: 5 будистки мъдрости за намиране на покой в себе си

Тези зодии поставят щастието на партньора си на първо място

Знаете ли с какво се хранят охлювите?

С какво се храни лисицата?

Как да разпознаем вещицата по датата на раждане?

Как да си направим ябълков оцет без захар?

Яснота в ума: 3 прости начина за справяне с тревожните мисли

Името на кой наш град идва от думата "кал"?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com