Ето как да оправите заплетени кичури

3764
Ето как да оправите заплетени кичури
Снимка: iStock/Guliver

Придържай се към стратегията, която ще ти предложим и бързо ще се спасиш от неприятното скубане на косата, което е и болезнено.

Намажи като за начало проблемната част от косата обилно с балсам. Той ще я направи значително по-хлъзгава. Препоръчително е ползването на такъв, който има изправящо действие. Употребявай гребен с възможно най-тънка дръжка, която трябва да промушиш в центъра на възела. Тогава следва внимателно да започнеш да разделяш неговата най-заплетена част.

Следва да разхлабиш останалата част от възела, като си помогнеш с пръсти. Дръж кичура с една ръка, като го прихванеш близо до корените – така дърпането ще боли възможно най-малко. В края на процедурата ползвай гребен и започни разресване на кичура от краищата. Придвижвай постепенно нагоре към скалпа, докато успееш да го разплетеш напълно.

Ако косата ти е чуплива и доста гъста, сигурно често се сблъскваш с проблема със заплетените кичури. За да ги избегнеш занапред, ето и няколко съвета в тази насока:

Замени памучните хавлии, с които вероятно сушиш косата си с мек тишърт или с качествена микрофибърна кърпа. Сешоарът бързо изсушава косата, но пък изсмуква влагата от нея. В случай, че наистина се налага да бързаш, ползвай йонен сешоар с дифузер.

Купувай единствено качествени козметични продукти, гребени и четки. Ползвай гребен, който има широко разстояние между зъбците. С него ще ти бъде лесно да разплиташ къдриците, като в същото време няма да скубеш косата си излишно. Използвай и четка с естествен косъм, като е добре основата да е дървена.

Чупливата, заплитаща се къдрава коса се нуждае от редовна хидратация, която е най-добра, когато се прави с естествени масла. С тяхна “запечатваш” необходимата влага в кичурите и така предотвратяваш сухотата и заплитането.

Употребявай натурални продукти след всяко измиване. Отмивай добре продуктите, които изискват отмиване. Отдели внимание на всеки кичури, разплети с пръсти възлите, трий косата си с микрофибърна кърпа. Преди финалното оформяне на косата, нанеси малко количество от подходящо масло. Ако ще носиш косата си къдрава, използвай по-леко масло.

Приготвяй домашно приготвени продукти за подхранване и освежаване на косата. По този начин ще си сигурна, че продуктът ще бъде качествен, без никакви вредни съставки.

Предоставяме ви и една лесна рецепта, с която да си приготвите перфектния подхранващ балсам:

една кутия кокосово мляко;

едно добре узряло авокадо;

две супени лъжици мед;

две супени лъжици зехтин;

Подготви съставките, след това ги разбий на висока скорост в блендера до пълното им смесване, т.е. до получаване на хомогенна смес. Нанасяй старателно и обилно от корените до краищата на косата след измиване.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Мачкат всички по пътя си: Тези зодии са най-големите кариеристи

Експерти: 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла

Фешън икони: Жените от тези зодии са най-стилните

Защо имаме замъглено зрение сутрин?

Как да пием чай правилно?

5 храни, за които да забравите след тренировка

5 храни, за които да забравите след тренировка

Как се пише: убедително или обедително?

Какво никога НЕ трябва да се казва и прави на гробището

Стихотворение за 19 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com