Ето кои рибки са по-лесни за разплод и как да се грижим за тях

14620
Ето кои рибки са по-лесни за разплод и как да се грижим за тях
Снимка: pixabay

Можете да пуснете рибки в градинското езерце за естетическо удоволствие. Или, ако площта е достатъчно голяма, дори за риболов. Има видове, които са идеални за летни вили и не предизвикват много неприятности по отношение на грижите.

Най-важното е жителите на акваторията да имат достатъчно място. За един индивид с дължина до 10 см са необходими приблизително 50 литра вода. Ако рибата ще остане през зимата, също така е необходимо да се оборудва зимуваща яма с дълбочина от 1,5 до 2 м.

Най-добрата декоративна риба за езерце

Студеноводна пъстърва

В езерце в крайградски район речната и дъговата пъстърва ще се чувстват добре. Лесно е да се грижите за нея, тя яде малки водолюбиви птици и различни фуражни смеси. Но не се размножава при изкуствени условия.

Златна рибка

Тя изглежда зрелищно, не създава много главоболия при грижите и се чувства чудесно както в аквариума, така и в малко езерце. Мнозина смятат, че този тип е идеален за лятна вила.

Японски шаран

Декоративният японски шаран може да бъде декорация на езерце, но не е много лесно да се грижите за него. Те ядат много, обичат пространството и дълбочината, а също така са способни да проявяват агресия към други риби и дори да ядат малки. Те се хранят със смесени храни и могат бързо да наддават на тегло, ако се прехранват.

Минове

Тези риби са красиви и интересни за гледане. Въпреки това, те изискват много кислород. Следователно ще трябва да инсталирате специално оборудване или да монтирате кислородни инсталации в езерцето.

Най-добрата риба за улов

Шаран. Той е непретенциозен, бързо се адаптира към живота в застояла вода, чувства се добре в плитки води. Шаранът много обича светлината и слънцето, почти е всеяден.

Карп

Подобно на шарана, той се счита за един от най-непретенциозните жители на вилните къщи, той бързо наддава на тегло. Храни се с растителност и понася добре зимуването в езерце с ледена дупка.

Лин

Той също не се нуждае от дълбоки водоеми, достатъчно е дълбочина до метър. Друг плюс е, че линът може да съществува дълго време във водни тела с ниско съдържание на кислород. Расте бързо и наддава, може да се разбира с почти всички риби, с изключение на караките.

Ако имате място за резервоар дори на малка площ, за подреждането му не е необходимо да се прибягва до помощта на професионалисти. Можете сами да направите свое малко езерце.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Кога да признаете любовта си на един мъж и как да го направите без думи?

6 невидими на пръв поглед признака, че сте попаднали в лапите на женкар

Ето какво да направите, за да спре чантата да пада от рамото ви

Това са кралиците на зодиака

Тези двойки зодии остава заедно завинаги

Кои тънкости при печене на скара трябва всеки да прилага

Възглавница за качествен сън: Полезни съвети

Високо напрежение: Това са 4-те най-опасни зодии

Чай каркаде - топъл или студен се пие

Параноици: Зодиите, които винаги мислят, че партньорът им изневерява

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com