Какво съдържат и как се правят детските лакомства – бонбоните маршмелоус?

14408
Снимки: Steve Buissinne / Pixabay

Това не е просто пухкаво парче за вашия горещ шоколад! Стигаме до дъното на историята, за да намерим отговора на един въпрос: От какво са направени маршмелоу бонбоните?

Те са най-доброто лакомство за къмпинг край огнището, топят се перфектно в горещ шоколад и дори могат да направят рецептите за бисквитки по-добри. Но когато става въпрос за списъка на съставките, маршмелоу са една голяма, мистерия.

Как играчките влияят на децата

От какво са направени маршмелоу?

Това е въпрос на любопитни факти за храната с изненадващ отговор. Те наподобяват пълнежа на холидейките от детството ни. Имаме чувството, че вероятно не включва много витамини и минерали, но толкова много от любимите ни лакомства не го правят.

Какво представляват маршмелоу?

На испански те се наричат ​​malvavisco, а на френски - guimauve, но няма съмнение, че маршмелоу са се смятали предимно за американски.

Маршмелоу са дъвчащи, ефирни, разтегливи, топени, лепкави, бухнали и сладки бонбони подобни на възглавнички. Въпреки че съвременните маршмелоу са разработени с чудесата на науката за храните, те имат изненадващо древна история, която се простира до древните египтяни. Обикновеният маршмелоу е основно пяна, подсладена със захар и царевичен сироп, бухнал от въздуха и стабилизиран с желатин, който му придава това еластично разтягане.

Любимите домашни фъдж бонбони - лесни за приготвяне!

Продукти: 100 мл подсладено кондензирано мляко 170 г бял шоколад /с лешници, бадеми, стафиди, а може и чист шоколад и после да добави...

Съставки за маршмелоу

Има само четири съставки на маршмелоу: захар, въздух, царевичен сироп и желатин. Отговорът на въпроса „От какво са направени маршмелоу?“ е изненадващо прост.

Въпреки че има много ползи за здравето, желатинът също е малко груб – това е протеинов продукт, получен чрез варене на животински колаген, който се намира в костите и съединителната тъкан на животните (но не и в мазнините им). Всъщност този процес е в основата на много други храни, защото варенето на кости е начинът, по който се прави бульон.

Да, технически това означава, че маршмелоу има съставки, които са направени от кости (обикновено свински или кравешки кости) и следователно не са безопасни за вегани или вегетарианци. Възможно е обаче да се правят вегански и вегетариански заместители, които имитират свойствата на желатина.

Тайната на анасона

Как се правят маршмелоу?

Бисквитените бонбони, по които всички полудяха

Днес ще споделим с вас една страхотна рецепта за невероятно вкусни бисквитени бонбони, в които гарантирано ще се влюбите. Те се приготв...

Маршмелоу се приготвя, като първо се омекотява желатинът в топла вода, което води до разплитане на протеиновите му нишки. След това се разбива с въздух и се добавят захарта и царевичния сироп. Когато желатинът се охлади, някои от протеиновите нишки се навиват заедно, докато други остават хлабави и гъвкави. Въздухът и подсладителите (а понякога и емулгаторите, като нишестето) се смесват в структурата на желатина, така че когато цялата смес се охлади, тя се втвърдява в бухналата, сладка консистенция, която познаваме и обичаме.

Източници:

National Confectioner’s Association: “Marshmallows”

Chemical&Engineering News: “What’s in marshmallows, and how do the ingredients work together to make ooey-gooey treats?”

Healthline: “What Is Gelatin Good For? Benefits, Uses and More”

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 28 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 28 април /валутен калкулатор/

Как се нарича най-здравото великденско яйце из България?

Топ 3 на зодиите, които са най-трудни във връзка

Ново начало в любовта за зодия Рак, ето какво ги очаква до края на годината

Как да имаме най-шарените великденски яйца

Големи промени в любовния живот на скорпионите до края на годината

Отново е на мода боядисването на яйцата с фолио - ето как се прави

Всичко ги разстройва: Най-лабилните зодии

Колко време се пече агнешкото месо, за да е най-сочно

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com