Основни тенденции за неповторима градина

3691
Основни тенденции за неповторима градина
Снимка: iStock

Градината през 2021 г. е по-важна от всякога . Всеки е имал свободното си време у дома, принуден от пандемията, така че почивката на чист въздух може да бъде чудесно бягство от монотонността. Представяме градински тенденции за 2021 г., които ще превърнат обкръжението на дома ви в зелен оазис. 

Модна градина през 2021 г. - какви новости ще ви изненадат?

Неочакваната тенденция на настъпващия сезон е т.нар сиви градини . В тези модерни композиции класическото зелено се заменя с растения със сребърни, матирани и белезникави листа. Неочевидният ефект се засилва от сивите градински мебели от техноратан или алуминий. През 2021 г. в градината ще доминират екологичните тенденции. 

Тенденции в градинарството през 2021 г. - пермакултурна градина

Пермакултурното земеделие, вместо да трансформира интензивно природата, насърчава устойчивото използване на ресурсите. Градината се разглежда като един организъм, система от свързани съдове. Основата е отглеждането на растения, характерни за даден район - тяхното присъствие от своя страна привлича полезни насекоми и животни. Важен елемент е също групирането на растения със сходни изисквания и използването на възобновяеми ресурси. В резултат на това градината се превръща в малка екосистема, която е в състояние да функционира с минимална човешка намеса .

Градински тенденции през 2021 г. - диви градини

През 2021 г. перфектно подстриганите тревни площи и дори цветни лехи са задължителни . Домашно приготвените растителни видове ще изглеждат най-добре, когато се засаждат на по-големи буци, създавайки живописни аранжировки. Вместо кадифена трева, струва си да изкушите цветна поляна . Декоративният ефект е да върви ръка за ръка с екологията - подберете растения, които не изискват интензивно поливане, предпазват поцвата от изсушаване и осигуряват храна за насекоми и малки животни.

Модерни градини през сезон 2021 - повдигнати легла

През 2021 г., вместо да сеете семена в земята, е по-добре да засадите реколтата си във високи кутии, пълни с пръст . Този метод на отглеждане осигурява на растенията по-добра поцва, подобрява грижите и намалява растежа на плевелите. Освен това създава страхотен естетически ефект!

Градински тенденции през 2021 г. - бели градини

Един от най-важните цветове в градините от 2021 г. ще бъде бял - както за цветя, така и за оборудване. На фона на по-тъмна зеленина поставете храсти и трайни насаждения, които се различават леко по размер, форма и цвят на листата и засадете буци от различни бели цветя между тях. Какъв разкош!

Нови градински тенденции за 2021 г. - сиви градини

Една от теориите е, че разцветът на тази тенденция се дължи на популярността на документалния филм „Сиви градини“. Трудно е да се каже дали това е вярно, но сивият цвят със сигурност е от голямо значение при дизайна на 2021 г. - той символизира необходимостта от стабилност и надеждност. Аранжировката на сива градина се състои от сиви мебели и трайни насаждения със сребристи листа . За да се избегне еднообразието, струва си да разчупите фино композицията с няколко контрастни цветя, например лилав цвят.

Важните градински вдъхновения през 2021 г. също са свързани с релаксация . Когато проектирате градината си, не забравяйте за набор от удобни мебели, които ще ви позволят да почивате дълго време на открито.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Хората с тази кръвна група са най-красиви

Ако преминавате през труден период в живота си, прочетете тази притча

Стихотворение за 16 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 16 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 16 април 2024

Различни хранителни вещества ли имат яйцата с бяла и кафява черупка

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 16 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 16 април /валутен калкулатор/

6 качества на мъжа, без които една умна жена няма да се съгласи да бъде с него

Прогонете и блокирайте вашите „приятели“, ако постоянно правят тези 8 неща

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Хората с тази кръвна група са най-красиви
Хората с тази кръвна група са най-красиви

Кръвната група предопределя не само предразположеността към определени заболявания, но и физическата привлекателност. Това показва проучване,...