Социални медии полудяха по Йети, сниман от влак (ВИДЕО)

5440
Социални медии полудяха по Йети, сниман от влак (ВИДЕО)
Снимка: iStock

Двойка жители на гр. Шайен в Уайоминг (САЩ) може да е сред онези, които най-накрая ще отговорят на вековния въпрос дали Голямата стъпка съществува. Шанън Паркър и съпругът ѝ споделили пред Cowboy State Daily, че двамата заедно с друг пътник във влака, с който пътували в Колорадо миналата неделя, са видели нещо, което много вероятно е било екземпляр от легендарното създание.

„От наша гледна точка изглеждаше доста истинско“, казва Шанън Паркър за огромното двукрако същество, ходещо изправено и забелязано за първи път на далечен склон от нейния съпруг Стетсън.

„Беше трудно да разбера какво виждам – казва Стетсън. – Беше ми трудно да обясня и да кажа на мозъка си какво е това, така че в момент на комично облекчение казах: „Това е Голямата стъпка“.

ОЩЕ: Снежният човек (Йети) бил истинско същество (ВИДЕО)

Това накарало третия пътник да извади мобилния си телефон и да заснеме кратко видео, което взривило социалните медии. Коментарите под видеото варират от възгласи, че мистерията с Голямата стъпка най-накрая е разгадана, до предполагаем майтапчия, който се разхожда в костюм на Саскуоч.

Големи медии, като TMZ, също подхванали историята.

Семейство Паркър пътували с влак по теснолинейната железопътна линия през планината Сан Хуан между Силвъртън и Дуранго, Колорадо, когато около 15:30 часа станали свидетели на разходката на предполагаемия Йети.

По думите на Шанън те с мъжа ѝ и другия пътник, когото назовават като Брандън, седнали най-отзад на последния вагон във влака. Брандън споделил видеоклипа с OutThere Colorado, който го публикувал в своя акаунт в X.com.

„Когато го видях, търсехме лосове. Надявах се да видя някои на коловоза“, казва Стетсън.

„Съпругът ми каза: „Нещо се движи… това е Голямата стъпка“. И човекът до него (Брандън) извади мобилния си телефон и започна да снима“, казва Шанън.

„Не се движеше като мечка или нещо друго, което някога съм виждал“, допълва Стетсън. Шанън добавя, че е забележително, че цветът на козината на създанието се слива с околната растителност.

„Едва ли можете да го видите (на видеото) в храстите. Той наистина се слива“, каза тя.

Голямата стъпка обикновено се изобразява с черна или тъмнокафява козина. Но каквото и да е това, което се появява във видеото и снимките на Шанън, има по-светла козина, която се слива с околните треви.

Какво е това?

Тъй като видеото се разпространява в социалните медии, някои спекулират, че това може да е ловец с лък в камуфлажен костюм или може би инсцениран рекламен трик край железопътната линия. Стетсън не смята, че това, което е видял на далечния склон, е ловец. „Нямаше видима пушка или лък“, казва той.

Шанън допълва, че ако железницата е искала да направи рекламен трик, вероятно е щяла да разположи актьор в костюм много по-близо и доста по-видим от целия влак, а не просто нещо, което да бъде зърнато от един човек.

ОЩЕ: Йети има гени на бяла мечка?

Тя казва, че са разговаряли и с екипажа на влака и са ги попитали дали някога са чували други съобщения за пътници, виждащи Саскуоч през прозорците. „Казаха, че не са“, споделя тя.

Семейство Паркър се мести в Шайен през 2017 г., когато Стетсън работел във военновъздушната база F.E. Warren, но решили да останат след края на службата му, защото се влюбили в Уайоминг.

Оставил бинокъла в камиона

По думите на семейство Паркър, те са били силно скептични относно съществуването на Голямата стъпка, преди да го видят. Били чували истории, разбира се, но си казали, че ако го видят, тогава ще повярват.

Сега те са по-убедени и нямат търпение някой експертен анализ на видеото да даде окончателен отговор дали това е просто измама, или истинско същество. Стетсън съжалява, че е оставил бинокъла си в пикапа си, когато са се качили на влака.

„Отсега нататък един моят Vortex (бинокъл) ще бъде в чантата ни всеки път, когато тръгваме“, казва той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Великден 2024 - какво НЕ трябва да се прави

Поздравления за Великден 2024

Най-мощната молитва за Великден, която пази от всяко зло

Стихотворение за Великден

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 5 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 5 май /валутен калкулатор/

Пожелания за Великден 2024 - ето кой има имен ден

Какво трябва да се яде първо на Великден и в колко часа се разговява

Как се е празнувал Гергьовден в миналото?

Защо 6-ти май е ден на Българската армия?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com