Дават помощите за ток в края на август

5507
Дават помощите за ток в края на август

В края на другия месец или в началото на септември започваме да изплащаме компенсациите за скъпия ток на социално слабите. Това обяви в Пловдив социалният министър Тотю Младенов. По думите му първи ще получат компенсациите тези, които първи са подали молбите си, предаде Стандарт нюз.

От началото на юли министърът бил издал заповед за приемане на молбите в офисите на Дирекция "Социално подпомагане" по места, като увеличението на помощите за отопление са с 13,5 %, колкото е увеличението на тока. Тава са около 40 лева повече от предишния есенно-зимен отоплителен сезон, обясни Младенов.

Токът ще поскъпне до 2015 г. с 33%

До 2015 г. електроенергията ще поскъпне с 33%. Това твърди Божидар Данев, председател на Българска стопанска камара и предупреждава, ч...

По думите му, ако до края на годината в бюджета има повече постъпления от предвиденото, както вървят нещата до момента, пенсионерите ще получат коледни добавки към пенсиите си. Младенов обсъдил това и с вицепремиера и финансов министър Симеон Дянков преди два дни.

По отношения на плащанията от страна на социалното министрество по оперативните програма, Младенов съобщи, че до момента са изплатени над 545 милиона лева. За сравнение посочи, че когато ГЕРБ дошли на власт, били платени едва 30 милиона.

В Пловдив Тотю Младенов се срещна със служителите на местната дирекция "Социално подпомагане" и раздаде сертификатите на успешно завършилите курсовете по проекта "Аз Мога" по оперативна програма "Регионално развитие". Младенов съобщи, че до момента в цялата страна над 40 000 души са се възползвали от тези курсове за квалификация и преквалификация, а проектът има капацитет за опучение на още 55 000 лица.

Редактор: Сияна Любомирова

Добрев: Няма какво повече да се говори за цените на тока

Цените вече са факт и причините за тяхното увеличение са съобщени и няма какво повече да се говори по темата. Това заяви министърът н...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com