Добрев: Няма шанс "Атомстройекспорт" да спечели делото

4112
Добрев: Няма шанс "Атомстройекспорт" да спечели делото

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев заяви, че новият иск на руската "Атомстройекспорт" по проекта АЕЦ "Белене" не отговаря на принципните договорености, постигнати с руската страна, съобщи БНР, цитирано от БГНЕС.

Добрев допълни, че не е изненадан от иска. По думите му, България се е подготвила добре за арбитража: "През тези шест месеца от момента, когато българското правителство и българският парламент взеха решение да спрат АЕЦ "Белене", не сме се осланяли на тези принципни договорености, а сме изготвяли нашата защитна позиция.

Работим с най-добрата адвокатска кантора в света за дела срещу Русия, спечелила най-много дела срещу "Атомстройспорт" и в продължение на тези 6 месеца изготвихме нашата защитна позиция. Руската страна има право на такъв арбитраж, ние сме се подготвили достатъчно добре да се защитаваме, имаме достатъчно аргументи, няма никакви основания за сумата, която е цитирана - над 1 милиард евро по иска на "Атомстройекспорт". Уверени сме, че няма никакъв шанс делото да бъде присъдено в полза на руската страна".

Редактор: Сияна Любомирова

Атомстройекспорт увеличи иска към НЕК

"Атомстройекспорт" увеличи иска към Националната електрическа компания на България по проекта за изграждане на двата енергоблока на А...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com