Изтича срокът за плащане на данъка с отстъпка

5249
Изтича срокът за плащане на данъка с отстъпка
Услугата може да се ползва само при условие, че авансовият данък е внесен през 2011 г.

Днес изтича срокът, в който физическите лица могат да платят дължимия данък за довнасяне по годишната си декларация с отстъпка от 5%, припомнят от приходната агенция.

Отстъпката от данъка за довнасяне може да се ползва само при условие, че авансовият данък е внесен през 2011 г. Най-често задължение да внасят авансово подоходен данък имат наемодателите, които по закон са длъжни да правят тримесечни вноски, допълват от НАП.

30 000 търговци от София вече имат онлайн връзка с НАП

По-малко от два месеца преди изтичане на законовия срок, дистанционна връзка с НАП имат близо 30 000 касови апарати на търговци от Соф...

От тази година плащането на данъка може да стане и в последния ден, стига сумата да постъпи по сметката на данъчните на следващия работен ден. Освен по интернет, плащането на данъци и осигурителните вноски може да стане по пощата, с пощенски запис за плащане към бюджета или по банков път. В повечето офиси на агенцията са разкрити банкови гишета, които обслужват гражданите и фирмите. За плащане на данък върху доходите от физическо лице при превод от банково гише в офис на агенцията не се събират такси.

Данъчната кампания приключва на 2 май. Ако не сме успели да използваме отстъпката от 5% до края на днешния ден, тя остава валидна до края на кампанията, но ако декларацията и сумата за довнасяне бъдат внесени по електронен път. От приходната агенция припомнят, че от тази година важи правилото за закръгляне до лев в полза на данъкоплатеца. Ако сумата за довнасяне е 100,03 лева, дължими на данъчните са 100 лева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com