Трайков: В България и най-смелите бизнес планове могат да бъдат реализирани

4192
Трайков: В България и най-смелите бизнес планове могат да бъдат реализирани
Министърът взе участие в церемонията по връчване на наградите „Инвеститор на годината 2011“

В България и най-смелите бизнес планове могат да бъдат реализирани. Това каза министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков по време на церемонията по връчване на наградите „Инвеститор на годината 2011“.

Организатори на шестото поредно издание на конкурса за най-значими инвестиционни проекти в българската икономика за 2011 г. бе Българската агенция за инвестиции. Сред специалните гости на събитието бяха посланици, компании, работодателски организации, неправителствени организации, както и бивши изпълнителни директори на БАИ.

Трайков: В България и най-смелите бизнес планове могат да бъдат реализирани

В България и най-смелите бизнес планове могат да бъдат реализирани. Това каза министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо ...

Повечето от фирмите, които са номинирани тази година, не участват за първи път в класацията, подчерта Трайков. Това са фирми, които отговарят изцяло на нашите виждания за развитие на българската икономика, а именно развитие на секторите с висока добавена стойност. Това прави по-богати всички - и акционерите, и работниците, и обществото, заяви министър Трайков. Според него българската икономика е модерна, диверсифицирана и с голям потенциал.

Конкурсът „Инвеститор на годината“ дава възможност да бъдат наградени тези български и чуждестранни фирми, които са реализирали инвестиционни проекти през изминалата година и са допринесли за развитието на икономиката. Според изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции Борислав Стефанов 2011 година е била една от най-трудните по отношение на инвестициите не само в страната, а и по целия свят. Въпреки това делът на индустриите, които са характеризират с устойчивост, се е увеличил.

Отличените проекти са в сферата на енергетиката, високотехнологичните услуги, селското стопанство, хранително-вкусовата промишленост и индустриални проекти. В категорията инвестиции в дълготрайни активи за големи предприятия бе отличена фирмата „Луфтханза Техник София“. „Амер Спортс България“ бе отличена за инвестиции в дълготрайни активи за малки и средни предприятия. За инвестиции в създадени нови работни места бе отличена „Хюлет Пакард България“. За зелена инвестиция бе отличено медодобивното предприятие „Асарел Медет“, а за инвестиции в иновации наградата получи EVN България.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика