Туризмът: Атентатите са кампания, целяща да ни бъдат откраднати туристите

5040
Туризмът: Атентатите са кампания, целяща да ни бъдат откраднати туристите

От туристическия бранш окачествиха разпространената информация за организиране на атентати срещу израелски туристи у нас като "негативна кампания срещу българския туризъм", предаде БНР.

Председателят на Българската туристическа камара Цветан Тончев заяви: "Сведенията, които имаме, подсказват, че нямаме намаление на туристи, нито намаление на броя туристи, които пътуват за България чрез туроператорските фирми и с хотелиерските фирми. Аз съм и преподавател и съм изучавал историята на туризма, мога да ви кажа, че в някои държави се плаща да се напише това чудо. Това се казва "икономическа диверсия" срещу някои държави. Искат вместо към България туристите да отидат у някоя съседна на нас държава".

15.7 % е ръстът в туризма на Южното Черноморие

15.7% е ръстът в туризма през изминалата 2011 година на територията на Южното Черноморие. Това съобщи Иван Иванов, председател на Бурга...

Нели Сандалска, заместник-председател на Националната конфедерация на туристическата индустрия, потвърди, че жителите на Израел не се чувстват заплашени у нас.

"Нямаме никакъв отлив, нямаме абсолютно никакви анулации на резервации от страна на израелски туристи", заяви тя.

За 2011 година Българската туристическа камара отчете ръст от 10% на израелските туристи у нас или 140 000 души.

В Гранична полиция няма информация да е откриван пакет с взрив в автобус, превозвал израелски туристи от Турция към България. По-рано ви съобщихме информация на „Франс прес”, че миналата седмица у нас е бил предотвратен терористичен акт у нас срещу израелски туристи. Агенцията цитира репортаж на израелската обществена телевизия, който разказва, че пакет с взривно устройство е бил намерен при проверка на наш граничен пункт в автобус, превозващ израелски туристи от Турция към София.

Започват проверки на туристически фирми

Министерството на икономиката, енергетиката и туризма /МИЕТ/ подаде днес сигнал в Комисията за защита на потребителите /КЗП/ за проверк...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com