Българските учители не са скучни

10711
Българските учители не са скучни
Снимка: Getty Images/Guliver

Часовникът бавно отмерва времето,  учениците са привели глави над отпечатания тест, а учителят зорко бди да не се преписва и ако някой се опита, да го накаже с двойка.  За мнозина това е позната картина на  българското училище, а и немалко хора  до ден-днешен възприемат по този начин образа на учителя. А не трябва да е така. Кой каза, че днешните учители са закостенели и скучни?

Да си учител, е една от най-старите и може би трудните професии. В условията на извънредно положение на много родители се наложи “да влязат в обувките” на учителите и да усетят сложността, динамиката и отговорността на работата им. Въпреки предизвикателствата на професията всяка година българските училища отварят врати и дават възможност на учениците да учат, да се развиват, да мечтаят и  да бъдат каквито са мечтали да станат.

Известни родители се включват във виртуална библиотека за самоподготовка със своите деца

Известни български лица се включиха във виртуалната Библиотека за самоподготовка на издателство Клет, за да покажат на родителите как у...

А преподавателите - духовити, самоотвержени, посветени на знанието, са винаги готови да подадат ръка. Загрижени и внимателни, българските учители се променят и развиват заедно със своите ученици, защото те са тяхната мисия.

За да покаже различното, ново и  истинско лице на съвременния учител, издателство КЛЕТ България засне обикновени преподаватели от различни училища. Дигиталната епоха нахлу за миг, но това не ги уплаши, а напротив, накара ги да намерят нови и различни начини да изпълняват работата си. Видеото разкрива колко интересни и забавни могат да бъдат часовете по немски и английски на г-жа Августина Давчева и г-н Александър Чакмаков, дори и виртуално. Пък и кой скучен учител би преподавал ръченица онлайн? Така  г-жа Росица Василева разнообразява часовете по физическо възпитание на своите любими ученици.

Да, учителите на България са сърцати, всеотдайни и не се страхуват да се раздават за своите възпитаници като за свои деца.

Специални части от учебни помагала, готови за разпечатване и фотокопиране, улесняват самоподготовката на учащите у дома

От днес водещото образователно издателство Клет България предлага на своя сайт www.klett.bg/библиотека специално разработена секция с ч...

Пред нас са  няколко кратки мига от съвременната история на българския учител. Несъмнено всеки от нас пази свой личен спомен за незабравим учител, направил часовете по-различни, забавни и неусетни.

Нека си спомним за тях и да споделим историите им. Защото учителите на България не са скучни, напротив - те са хората, които ни показват, че можем да бъдем такива, каквито искаме, и сега е моментът да им благодарим за това.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБРАЗОВАНИЕ:

Учениците в Самоков и Етрополе също няма да учат на 2 май

Държавата спонсорира обучението на стотици студенти в топ университети в чужбина

Призив към Терзиев: 2 май да е неучебен ден

Български ученици с два сребърни медали от Европейската олимпиада по експериментални науки

Матурите: Промени и новости - ако пропуснеш, можеш да се явиш пак

СофтУни с изцяло нови Upskill програми за IT специализация

България привлича водещи учени със заплати до 8000 лв.

Заради изборите: Местят матурата за 10 клас

Софийският университет ще награди най-добрите си студенти за годината (ВИДЕО)

Софийският университет сред най-добрите в световен мащаб

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Образование