99-годишният старец, който проси всеки ден и дарява всичко на църкви и домове за сираци

59730
99-годишният старец, който проси всеки ден и дарява всичко на църкви и домове за сираци
Снимка: Huffingtonpost

Преди броени дни, фалшива интернет страница публикува невярна информация, че добрият Дядо Добри е починал. Броени часове по-късно и социалните мрежи гръмнаха с тази новина. От официалната страница на благородния Дядо Добри опровергаха тези слухове.

Ватикана: Папа Франциск не се е изказвал за дядо Добри

Съобщението, че папа Франциск е споделил във Фейсбук историята на дядо Добри е лъжа, съобщи bTV. От пресслужбата на Светия престол във...

Интересно е обаче, че една от най-големите световни медии публикува статия със снимков материал за 99-годишния ни сънародник.

„Huffingtonpostпрезентира старецът по следния начин: „Този 99-годишен човек проси всеки ден и дарява всичко на църкви и домове за сираци“.


В материала си медията пише, че Дядо Добри не е обикновен просяк, чийто жвот зависи от благоразположението на минувачите. В действителност постъпките на милия старец по-скоро може да го оприличат на „светец“ или „божествен странник“.

Ако човек се замисли над действията на Дядо Добри и има поне малко вярва в чудеса или е чел част от Библията, може да си помисли,  че Исус Христос действително съществува и е слязъл на Земята в тялото и душата на добрия българин.

Папа Франциск сподели във Фейсбук историята на дядо Добри

Това е историята на Добри Добрев, възрастен българин на 98 години, който обикаля улиците, за да проси пари". Неговият случай привлече ...

„Huffingtonpost” информира още, че Дядо Добри е загубил голяма част от слуха си още по време на Втората световна война и, че живее извън София и първоначално е идвал всекидневно до столицата пеш, но сега вече използва автобус. Той прекарва дните си в просене, но не задържа за себе си нито стотинка.

Дядо Добри живее от малката си месечна пенсия и дарява изпросените пари на домове и църкви.

Изданието цитира и коментар на чужденец в профила си, в една от социалните мрежи. Въпросният човек е споделил, че се е срещнал с милия старец и го е попитал защо дарява изпросените пари, а Дядо Добри му е обяснил, че по този начин се опитва да се поправи за своя предишна лоша постъпка.

Сливен стартира кампания в подкрепа на своя символ – Стария бряст

Сливен започва мащабна кампания с цел символът на града – Стария бряст, намиращ се до общината, да стане европейско дърво на годи...

В статията си „Huffingtonpost” посочва още,  че най-голямото дарение на Дядо Добри е било за катедрала „Св. Александър Невски”,  което е било в размер на около 36 000 лева. Той помага финансово и на домове, за да могат да плащат част от месечните си сметки.

„Добрината е нещо много простичко и истинско.  Ние не трябва да крадем, лъжем или да се отнасяме лошо с по-възрастните. Ние трябва да се обичаме взаимно както Бог го прави“, казва Дядо Добри.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа