X
 
 

Беларус нямало да става част от Русия

1207 2
Беларус нямало да става част от Русия
Снимка: Getty Images/Guliver
Беларуският президент Александър Лукашенко за пореден път обеща страната му да не става част от Русия. Той направи това преди планирани в края на седмицата разговори с руския му колега Владимир Путин за по-нататъшно засилване на двустранните икономически връзки, предаде Associated Press.

В беларуския парламент Лукашенко заяви, че няма да подписва никакви документи, които биха могли да навредят на интересите на страната и добави, че всякакви нови близки отношения с Русия ще бъдат формирани въз основа на равнопоставеност.

Ще се обединят ли Русия и Беларус?

Независимостта е свята, Беларус няма да създава никакви съвместни органи за управление с Русия, заявиха от президентската администрация...

В Беларус има опасения, че дискусиите за икономиката са кроеж на Русия да погълне Беларус. Тези опасения бяха подхранени от анексирането от Русия през 2014 г. на украинския Кримски полуостров и подкрепата ѝ за сепаратистките бунтовници в Източна Украйна, отбелязва Associated Press.

Лукашенко отхвърли това виждане и заяви, че Беларус "никога не е възнамерявал и не възнамерява да става част от която и да било друга държава, дори от братска Русия". Той опроверга разпространените по-рано твърдения, че двете страни ще създават общо правителство и общ парламент.

Руският премиер Дмитрий Медведев също заяви, че засилващата се икономическа интеграция между двете страни не е заплаха за беларуския суверенитет.

"И ние отстъпихме суверенитет, когато се присъединихме към Евразийския икономически съюз", каза Медведев в интервю за няколко руски телевизии днес.

Беларус напът да стане 23-ата руска република

Правителствата на Беларус и Русия ще засилят съвместните си усилия за създаването на "програма за действие", свързана с обединяването н...

"Не трябва да се плашим от това, трябва да се вземат смели решения, за да гарантираме стабилна основа за икономическото и социално развитие на нашите две страни", заяви той.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 2 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
    Е, айде сега, до обяд ша става, следобед няма да става?
  • Октомври 1 Октомври преди 1 месец Профил на трол?
    Ето на снимката Другарят Лукашенко. Президент СТОМАНА и в Беларус няма заливаща ни либерална п*мия и мизерни дюнерджийници и е чисто и спретнато. ДА ЖИВЕЕ Братски Беларус.Уверен съм , че Българо/Беларуската дружба ще укрепва.
Седмичен хороскоп за 20 - 26 януари
Седмичен хороскоп за 20 - 26 януари

Овен Това ще е седмица, в която събитията ще са решаващи за вашето професионално развитие. От значение ще е вашата реакция на случващото се и степента,...