X
 
 

Британският парламент ще гласува за Brexit след евроизборите

2044 0
Британският парламент ще гласува за Brexit след евроизборите
Снимка: Pixabay
Британският парламент ще гласува споразумение с ЕС за Brexit в началото на юни, съобщи официалният говорител на кабинета на британския премиер след среща между министър-председателя Тереза Мей и лидера на опозицията (лейбъристите) Джереми Корбин, предаде БГНЕС. Това означава, че Обединеното кралство трябва да вземе участие на предстоящите европейски избори.

Срещата се проведе снощи и на нея беше обсъдена реализацията на процеса. По-рано от кабинета на министър-председателя бе заявено, че сделката за излизане на Великобритания от ЕС трябва да бъде одобрена от кралицата преди края на юли. В същото време няма твърди основания да се счита, че тя ще бъде подкрепена от парламентаристите - както консерваторите, така и лейбъристите все още имат възражения срещу нея. По-рано няколко пъти парламентът отхвърляше предложението за споразумение на Тереза Мей, като настояваше за преразглеждане на сделката по Brexit.

Законодателството за Brexit може да бъде прието до края на юли

Британският премиер Тереза Мей проведе необичайно дълго заседание на кабинета си, по-голямата част от което е било посветено на Brexit....

"Тази вечер премиерът и опозиционният лидер изразиха желание ... да изпълнят резултатите от референдума за напускане на Европейския съюз. Ще разгледаме (в парламента) споразумение за напускане на ЕС през седмицата, започваща на 3 юни. Това със сигурност ще бъде направено, за да напусне Великобритания Европейския съюз преди лятната парламентарна ваканция (започваща в края на юли) ”, заяви говорител на Мей.

Значително внимание беше отделено на срещата между Мей и Корбин, тъй като малко преди нея от канцеларията на министър-председателя съобщиха, че консерваторите са подготвили няколко компромисни предложения, които биха били подкрепени от лейбъристите при гласуването в парламента. Същността на тези предложения не беше разкрита.

Actualno.com

Етикети:

  • Анонимен 1 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
    С наближаването на изборите в сайта започна масово триене на „политически некоректни” коментари.Броячите под статиите ги показват,а коментари йок.Браво!
Последно в Актуално