X
 
 

ЕС удължи санкциите срещу Русия с шест месеца

800 0
ЕС удължи санкциите срещу Русия с шест месеца
Снимка: Pixabay
Европейският съюз удължи наказателните икономически санкции срещу Русия заради конфликта в Украйна за още шест месеца, предаде БГНЕС.

Санкциите, насочени към цели сектори на руската икономика, включително нейните петролни предприятия, бяха удължени до средата на 2020 година. "Приема се удължаване на санкциите на Русия", написа в Twitter и председателят на Съвета на ЕС Шарл Мишел.

САЩ тръгнаха решително към санкции срещу участниците в "Турски поток" и "Северен поток 2"

Комисиите по отбрана на двете камари на Конгреса в САЩ (Камарата на представителите и Сената) приеха законопроект, с който ще принудят ...

Този ход идва дни след четиристранната среща на върха в Париж между Украйна, Русия, Франция и Германия, която не успя да донесе голям напредък в решаването на петгодишния конфликт извън обещания за спиране на огъня в Източна Украйна.

Споразуменията, одобрени и от Москва, и от Киев, имат за цел да сложат край на боевете и да намерят политическо решение за украинските сепаратистки региони Донецк и Луганск.

Френският президент Еманюел Макрон наскоро започна да призовава към размразяване на връзките с Москва, но засега ЕС все още настоява, че споразуменията от Минск от 2015 г. трябва да бъдат изпълнени изцяло, преди отношенията да могат да се нормализират.

Литовският президент заяви, че санкциите трябва да се запазят, "тъй като Русия се нуждае от мотивация, за да изпълни обещанията, които е дала в първия етап на преговорите".

Русия реагира нервно на план за поредно удължаване на санкции на ЕС срещу нея

Разширяването на антируските санкции на ЕС е контрапродуктивно за самия ЕС. Това заяви говорителят на руското външно министерство Мария...

Санкциите срещу Русия са различни видове - какви точно, припомнете си в този материал!

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители