X
 
 

Френски кмет забрани хората да умират в почивни дни и празници

3581 1
Френски кмет забрани хората да умират в почивни дни и празници
Снимка: Wikipedia
Кметът на френската община Грел Изабел Дюжелe издаде заповед, която забранява на жителите да умират вкъщи през почивните дни и празниците, е видно от сайта на общината.

Нареждането е с цел да се обърне внимание на липсата на лекари в общината.

"Зад провокативния указ, забраняващ умирането вкъщи през почивните дни и празниците, има огромно нещастие за много жители заради здравословното състояние", каза кметът.

Дюжелe пояснява, че проблемът е свързан с изключителен недостиг на специалисти и се нуждае от незабавно разрешаване.

Телевизия CNews отбелязва, че кметът е взел това решение, след като миналата неделя е трябвало да потърси специалист, който да потвърди смъртта на един от жителите на общината, тъй като лекуващият лекар не е бил дежурен, а линейката е била подчинена на друга община, където липсват специалисти.

След 10-часово издирване те все пак успели да намерят лекар чак в съседен окръг, но кметът решил, че не е готов да преживее отново ситуацията и издал подходящо постановление, за да привлече вниманието към проблема.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
    Много е късно за да е сензация! У нас управляващите забраниха умирането до следващите парламентарни избори. Защото сегашната конфигурация е супер ефективна в усвояването на средства от държавния бюджет.
Дневен хороскоп за 22 януари
Дневен хороскоп за 22 януари

Овен През този ден ви предстои да направите важно откритие. Това ще улесни общуването ви с близки и колеги и ще подобри живота ви. Телец През...