Ядрените сили на Русия "в пълна готовност": Акцентите от речта на Путин пред парламента (ВИДЕО)

9562
Ядрените сили на Русия "в пълна готовност": Акцентите от речта на Путин пред парламента (ВИДЕО)
Снимка: Kremlin.ru

Нито дума не каза руският диктатор Владимир Путин за Приднестровието и за призива за "помощ" към Русия на т.нар. депутати от отцепническия молдовски регион по време на речта си пред Федералното събрание. Той говори пред руския парламент на 29 февруари, като се концентрира най-вече върху вътрешната политика и икономиката на страната агресор.

Още: Война в Молдова? Приднестровието помоли Путин за "помощ" и "защита" (ВИДЕО)

Стратегическите ядрени сили на Русия са "в пълна готовност"

"Стратегическите ядрени сили на Руската федерация са в състояние на пълна готовност", обяви Путин, след като в Financial Times публикува изтекли файлове, показващи праговете, при които Москва би прибегнала до използване на ядрено оръжие.

Още: Изтекли файлове разкриха критериите на руските военни за ядрен удар

Припомняме, че САЩ се притесняват, че Русия разработва базирано в Космоса ядрено оръжие за противодействие на сателити, чиято детонация може да наруши всичко - от военните комуникации до мобилните приложения за споделено пътуване. Относно това руският диктатор заяви: "Има все повече и повече обвинения, че ще разположим ядрени сили в Космоса. Това е невярно".

Путин за пореден път повтори някои опорки срещу Запада, като заяви, че западните държави се опитвали да въвлекат Москва "в надпревара във въоръжаването". Това било "повтаряне на трика" от 80-те години на миналия век, твърди издирваният от съда в Хага диктатор.

Още: Война Русия-НАТО: Германия подготви сценарий фаза по фаза

Готви ли се Путин за конфронтация с НАТО?

"Сериозно е необходимо да се укрепят групировките (военните) в западно направление, за да се предотврати заплахата", заяви още Путин. Това е препратка към връщането на Московския и Ленинградския военен окръг в Руската федерация като част от военната реформа. Путин вече подписа два военни указа.

Особено възстановяването на втория окръг е заради скандинавските държави – Финландия е вече в НАТО, а унгарският парламент премахна и последната бариера пред Швеция за членството ѝ в Алианса.

Още: Путин официално постави основите за война с НАТО (ВИДЕО)

"Русофобията, както и другите расистки идеологии, лишава човека от разум. Трябва да работим за изграждането на нов контур на сигурност за Евразия. Но без суверенна и силна Русия не е възможен никакъв световен ред", твърди диктаторът, който вече доказа, че не зачита никакви конвенции на международното право.

Още: Война в Молдова? Приднестровието помоли Путин за "помощ" и "защита" (ВИДЕО)

Русифициране на украинските ученици

Путин се похвали как се отваряли още и още училища в незаконно анексирания от Украйна Донбас - т.е. Донецка и Луганска област, които Москва не контролира изцяло. "Някои неща" трябвало да се премахнат от учебните програми, обяви диктаторът, който е издирван от съда в Хага за отвличане на украински деца.

Путин поиска от правителството да финансира програми за популяризиране на руския език в страните от ОНД. Той заяви, че иска да се построят още 150 детски градини и 100 училища.

Още: Децата са голямата жертва на войната на Путин: Примери от Украйна и Русия (СНИМКИ и ВИДЕО)

Руският диктатор заплаши с "трагични последици" страните, които се осмелят да изпратят военен персонал в Украйна. Така той отвърна на думите на френския президент Еманюел Макрон, който заяви преди дни, че не изключва в бъдеще да бъдат пратени сухопътни натовски войски в Украйна. Засега обаче такова разбирателство няма, а и Алиансът отрече.

Снимка: Kremlin.ru

Смях: Икономиката на Русия по-просперираща от тази на Г-7?

Диктаторът се похвали, че икономиката на Руската федерация била толкова просперираща в последно време, че се движела много по-напред от тази на други държави в света. За пример той даде икономиките на страните от Г-7 - т.е. САЩ, Великобритания, Германия, Италия, Канада, Франция и Япония, най-развитите страни в света. Всъщност икономиката на Русия е възпрепятствана от западните санкции и трябва да разчита най-вече на Китай.

"Миналата година руската икономика нарасна с по-висок темп от световния, изпреварвайки държавите от Г-7", бяха точните думи на Путин. Според него минималната заплата трябва да бъде увеличена до 35 хиляди рубли до 2030 г.

Путин каза, че Русия трябва да постигне "технологичен суверенитет", като наблегна на изкуствения интелект и суперкомпютрите - фирми, които ги развиват, щели да бъдат доста подпомогнати финансово.

Путин каза, че е необходимо да се отпишат 2/3 от дълговете на регионите по бюджетни заеми и да се използват за инвестиции за подобряване на инфраструктурата, обяви диктаторът и даде за пример поликлиниките.

Като подигравка на фона на реалността прозвучаха думите му, че ще продължи програмата за модернизиране на селските райони (специално институтите за работа със семена и посеви):

Още: По адрес на Путин: Нищо не направихте да ни помогнете - арменският премиер за Нагорни Карабах

Помощи за участниците във войната

Участниците в руската военна инвазия в Украйна ще могат да получат ипотечен кредит с преференциален лихвен процент от 2%, заяви Путин.

„Постоянно се срещам с доброволци и мобилизирани, участници в специалната военна операция (войната в Украйна е наричана така от режима на диктатора). Те защитават страната, млади хора са. Когато ги срещна, сърцето ми е пълно с гордост. Тези хора не се страхуват от опасностите, няма да ни забият нож в гърба“, заяви Путин и изрази „благодарности“. "Те трябва да заемат позиции в образованието на младите хора, да ръководят региони и предприятия", каза Путин пред редица военни, които бяха в залата.

Още: Разузнаването на САЩ следяло Путин с любопитни методи, ФСБ шпионирала Шойгу (ВИДЕО)

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

За да сте герои, сложете памперси: Руски войник за ужаса в Украйна (ВИДЕО)

10 километра пеша: 98-годишна украинка избяга сама от руснаците (ВИДЕО)

Водещите кандидати за председател на ЕК на дебат в Маастрихт (ВИДЕО)

"Напредък в лечението на рака": Чарлз III ще направи първата си публична поява

Заради кражби: В Донбас задържаха председателя на градския съвет на Нижни Новгород

НА ЖИВО: Кризата в Украйна, 30.04 - Какво е бъдещето на Украйна на бойното поле?

Шарл Мишел: Войната в Украйна даде нов тласък на разширяването на ЕС

Германската прокуратура: Убийството на двамата украински войници може да е с политически мотив

Шолц: Крайно време е Черна гора да стане член на ЕС

Законът по руски образец мина на комисия в грузинския парламент, в ход са нови протести в Тбилиси (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа