Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Капят като круши: 15-ти руски "Су" за 2 седмици е на земята, нова атака с дронове в Русия

02 март 2024, 20:30 часа • 17324 прочитания

Пореден руски изтребител-бомбардировач Су-34 няма повече да лети и бомбардира Украйна. Това съобщават в официалните си профили в социалните мрежи украинските ВВС.

Информацията за сваления самолет отново лично изнася командващият украинските ВВС генерал Микола Олещук. Той публикува и карта в профила си в Телеграм с послание: "Небето е чисто, резултатът от работата на ВВС":

От 17-ти февруари насам това е 15-ти свален руски военен самолет, за който информират украинските ВВС. Повечето са Су-34 – 12 на брой, останалите са Су-35. Защо числото става толкова впечатляващо - основната причина изглежда се крие в руската военна тактика на фронта специално при Авдеевка: Умни бомби срещу дронове: Най-силните оръжия на Русия и Украйна на фронта сега (ВИДЕО)

Втора атака с дронове в Русия

Междувременно недалеч от Санкт Петербург отново прозвучаха взривове. Този път става въпрос за Ленинградска област – местното издание "Фонтанка" съобщава за свален дрон над Финския залив, пристанище "Бронка" - то е в близост до Санкт Петербург. Въведен е план за затваряне на местното летище в Пулково - затварянето е отменено към 20:30 часа, а губернаторът на Ленинградска област Александър Дрозденко обяви в канала си в Телеграм, че има "свалени въздушни цели" и публикува видеокадри. Той добавя, че няма разрушения и жертви.

ОЩЕ: Атака с дронове в Санкт Петербург, нов руски Су-34 е свален според украинските ВВС (ВИДЕА)

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес