На Острова ни обвиняват в лицемерие - искаме работа, а не даваме земя

19319
На Острова ни обвиняват в лицемерие - искаме работа, а не даваме земя
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Британските медии обвиниха България в „ужасяващо лицемерие” за наложената забрана на чужденци да купуват земя в страната дни, след като българските граждани получиха право да работят свободно в Европейския Съюз, предаде БНР.

България си навлече британския гняв след като забрани на чужденците да купуват земеделска земя в същата седмица, в която нейните граждани получиха правото да работят, в която и да е страна на ЕС, пише "Дейли мейл".

Камерън ще настоява за лимит на имигрантите от ЕС

Британският премиер Дейвид Камерън заяви, че смята да поиска лимит за работниците от Европа и ще направи намаляването на имиграцията ...

Вестникът допълва, че това е породило обвинение към България в ужасяващо лицемерие и в противоречие със споразумението за присъединяване на страната към организацията.

"Дейли мейл" отбелязва, че президентът Росен Плевнелиев не подкрепя мярката и е признал, че това може да породи сериозни проблеми за имиджа на България в Европа. Вестникът пояснява, че забраната, която е трябвало да падне на първи януари е била прегласувана под натиска на разбунтували се депутати и ще остане в сила до 2020 година, освен ако не бъде отменена от КС.

В същото време "Сън" цитира депутата Найджъл Нилс, че България не изпълнява задълженията си по подписания договор с ЕС и че ако не отговаря на всички условия по договора, не заслужава да се ползва от всички облаги. В интервю пък за "Скай нюз" лидерът на националистическата партия за независимост Найджъл Фарадж отново повдигна въпроса за това как евтината източноевропейска ръка подбива заплащането на британските работници.

 

Само един имигрант кацна в Лондон и стана известен

Само един румънец - Виктор Спиреску е пристигнал на 1 януари в Лондон. Така той се превърна се в знаменитост след всички катастрофални ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа