Над 50 000 нови случая на COVID-19 за ден във Великобритания

2291
Над 50 000 нови случая на COVID-19 за ден във Великобритания
Снимка: iStock

В четвъртък ежедневните случаи на заразяване с вируса във Великобритания нараснаха до над 50 000 на ден за първи път от юли насам, но правителството отново се противопостави на призивите за повторно въвеждане на ограничения. Според последните статистически данни в Обединеното кралство са регистрирани 52 009 нови случая - най-високата стойност от 17 юли насам, предава БГНЕС.

Обединеното кралство е успяло да постави две дози ваксина на 79% от лицата на възраст 12 и повече години, а броят на хоспитализациите остава сравнително нисък. Налице е натиск върху всички, които не са се ваксинирали, да си поставят ваксина и има призив хората над 50 години и клинично уязвимите да се възползват от предложението за трета бустерна ваксина, както и да си поставят противогрипни инжекции.

Най-заразният досега вариант на COVID-19 се появи във Великобритания?

Британското правителство потвърди, че следи отблизо "наследник" на Делта варианта на коронавируса. Представители на правителството обяв...

В сряда министърът на здравеопазването Саджид Джавид омаловажи опасенията относно упорито високите стойности и настоя, че не е време да се връщат мерки като задължителното носене на маска на закрито. "Случаите се увеличават. Те могат да достигнат до 100 000 на ден. Пандемията не е приключила", заяви Джавид на пресконференция. "Разглеждаме внимателно данните, но на този етап няма да прилагаме нашия план Б за извънредни мерки", настоя той.

Премиерът Борис Джонсън също се противопостави на призивите на здравните служители да се намали предаването на инфекцията при близък контакт, предвид опасенията, че нарастващият брой може да претовари болниците, които се занимават с други респираторни инфекции през зимните месеци. "Наблюдаваме много внимателно броя на заболелите всеки ден. Броят на инфекциите е висок, но сме в рамките на прогнозите", каза той. "Придържаме се към плана си", добави той.

В четвъртък Едуард Агар заяви пред Sky News, че децата в училищна възраст са причина за повишените нива на инфекции в Англия. Агенцията за здравна сигурност на Обединеното кралство съобщи, че през седмицата до 17 октомври са регистрирани общо 1366,8 случая на 100 000 души на възраст от 10 до 19 години - в сравнение с 1134,9 през предходните седем дни.

При децата на възраст от пет до девет години делът е бил 719,2, което е увеличение спрямо 585,0 предишната седмица. И двата показателя са най-високите от първото събиране на данни през октомври миналата година. Броят на смъртните случаи във Великобритания възлиза на 139 146, което е вторият най-голям брой смъртни случаи в Европа след Русия. По данни на университета "Джонс Хопкинс" общият брой на заболелите в страната отстъпва само на САЩ.

Повече от два дни пациенти чакат за легло във Великобритания

В британските болници пациентите чакат по близо 50 часа, докато се появят легла в здравното заведение, пише The Independent. И това се ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Зеленски освободи посланика в Молдова, Олексий Данилов може да го замени

Литва: Нидерландия поставя Patriot по границите ни с Русия, за да ни защити

Папата каза накъде ни тласка любовта

Армения блокира предаванията на острие №1 на руската пропаганда

Нов етап: Руснаците стреляха за първи път по Харков с модифицирана авиобомба с голям разрушителен ефект (ВИДЕО)

Бежанци: Група от деца и възрастни от Белгород се спасиха в Санкт Петербург (ВИДЕО)

В отговор на Путин: Полша излезе от Договора за обикновените въоръжени сили в Европа

Ген. Сирски: Ако руснаците тръгнат пак към Харков, това ще е фатално за тях (ВИДЕО)

Алла Пугачова може да бъде обявена за чуждестранен агент

Руски сили задържаха 9 души в Таджикистан, свързани с атаката в "Крокус"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа