Повече от половината британци искат да останат в ЕС

5542
Повече от половината британци искат да останат в ЕС
Снимка: Getty Images / Guliver

Анкета, проведена от британския вестник The Daily Express, показва, че 55 % от гражданите на Обединеното Кралство биха искали страната да остане в структурите на Европейския съюз. Противници на Общността обаче остават 45 на сто от анкетираните, което показва, че надпреварата между двете групи ще бъде оспорвана на референдума, коментират от редакцията.

Изследването показва, че младите британци са по-склонни да останат с Брюксел: 74 на сто от гражданите на възраст между 18 и 24 години биха подкрепили членството на страната в Европейския съюз. Сред населението над 65-годишна възраст поддръжката за Общността пада значително до 42 на сто от анкетираните.

Меркел: Великобритания трябва да остане в ЕС

Германският канцлер Ангела Меркел, която днес се срещна с британския премиер Дейвид Камерън в Берлин, заяви, че без съмнение Великобр...

В регионален план допитването сочи, че уелсците са най про-европейски настроени, като 66 % от тях заявяват, че искат да останат в Съюза. В Шотландия, която настоява Великобритания да не напуска ЕС без тя самата да е одобрила това решение, подкрепата за Брюксел е по-скромна - 57 %. Подобно е и положението и в столицата на Обединеното Кралство, където 60 на сто от лондончани са гласували в полза на оставане в рамките на ЕС.

Оказва се, че най-големите евроскептици са регионите Йоркшир и Хъмбър, където едва 37 на сто от жителите признават, че биха подкрепили Брюксел.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа