Предстои нова среща за газовите доставки от Русия към Украйна

14135
Предстои нова среща за газовите доставки от Русия към Украйна

Поредната тристранна среща с участието на представители на Русия, ЕС и Украйна във връзка с газовите доставки ще се състои на 9 юни в Брюксел. Това съобщава руското министерство на енергетиката, предаде Агенция "Фокус".

В съобщението не се уточнява кои точно въпроси ще бъдат обсъдени по време на разговорите, както и дали компаниите са достигнали до още някаква договорка за цената на газа и погасяването на натрупалия се дълг. Засега "Газпром" удължи срока за спиране на газовите доставки за Украйна до 10 юни.

Москва предупреждава - Порошенко да спре боевете в Източна Украйна

Отношението на Москва към новия президент на Украйна Петро Порошенко зависи от това какви действия ще предприеме той за прекратяването...

Междувременно стана ясно, че част от палатките на площад „Независимост” в центъра на Киев са били прибрани, а 150 души са били изселени от лагера без право на връщане. На Майдана също така е бил въведен сух режим, който обаче част от активистите отказват да спазят.

Около 22 часа снощи е била взривена електрическата подстанция, която е обезпечавала захранването на летището. Към настоящия момент тя не работи. От Луганската народна република отрекоха да имат връзка с взрива. Летището в Луганск се намира под контрола на украинските сили за сигурност.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа