X
 
 

Провал на преговорите между Украйна и Русия за транзита на газ

3618 18
Провал на преговорите между Украйна и Русия за транзита на газ
Снимка: iStock/Guliver
Планираните за днес преговори за подписване на нов договор за транзит на газ между Русия и Украйна няма да се проведат, съобщи РИА Новости, цитирана от БГНЕС.

Министърът на енергетиката на Украйна Алексей Оржел беше предложил проблемът да се обсъди днес. Руската страна прие, при условие, че до тогава „Нафтгаз” и „Газпром” се споразумеят за техническите подробности.

Русия иска да поднови директните газови доставки за Украйна

На тристранната среща за газовия транзит с Европейската комисия и Украйна, Русия е предложила да възобнови директните доставки на газ, ...

На 13 декември изтича последният срок, когато Русия и Украйна могат да сключат дългосрочен договор за транзит.

Сега действащото споразумение изтича в края на декември. Москва смята, че нов договор е възможен при взаимен отказ от претенции пред международен арбитраж и прекратяване на съдебните дела.

Киев заяви, че тези условия са неприемливи.

„Нафтогаз” оценява своите искания към „Газпром” на 22 млрд. долара.

Русия предлага временно продължаване на транзита на газ през Украйна

По време на тристранните консултации в Брюксел Русия е предложила на Украйна временно да бъде удължен действащия договор за транзит на ...

Министърът на енергетиката Александър Новак подчерта, че урегулирането на задълженията „е един от основните елементи” на бъдещото споразумение. Руският президент Владимир Путин и шефът на „Газпром” Алексей Милер са на мнение, че Киев предлага неприемливо високи тарифи за транзит при евентуалното подписване на нов договор.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 11 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  А от къде ще вземат газ, освен че ЕС няма да позволи задълбочаване на руския монопол? Още преди пет години истинските руски специалисти започнаха да бият тревога, че Газпром няма газ, за да напълни съществуващите газопроводи, а се планират скъпи и прескъпи нови газопроводи под моретата. Преди няколко дни един коментатор обясни защо е този парадокс: голяма част от многомилиардните разходи по прокар виж още ›› ване на новите газопроводи потъват в джобовете на обкръжението на Путин.
 • Анонимен 11.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Искаш да кажеш в джобовете на Путин и обкръжението му.
  : 2 !
 • Анонимен 10 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Наемната банда наемни русофобни лайкучки пак се е разлаяла. За пет стотинки и майка си ще оплюят. Видят ли статия с Русия и лигите им протичат - време за лаене и получаване на жълти стотинки за курвенската им роля.
 • Анонимен 10.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  така си засмукал уя на руския посранник, че чак му димят ташаците
  : 3 !
 • Анонимен 9 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Графика до къде пропадна най-голямото народно достояние - Газпром. https ://newsland.com/static/u/comment_image_from_text/08042018/94276652-3453774.jpg
 • Анонимен 8 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  “Мечтите се сбъдват – “Газпром” си отива” http ://clubz.bg/36721-mechtite_se_sbydvat___gazprom_si_otiva
 • Анонимен 7 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Защо “Газпром” попадна в санкционния списък на САЩ ? Защото спонсорира кампания против шистовия газ в Америка. “Gasprom” , go home ! Не може да продава вече за долари, защото “Газпром” попадна в санкционния списък на САЩ, защото спонсорира кампания против шистовия газ в Америка . “Gasprom”, go home! Всички санкции до тук имаха само предупредителен характер - истинските санкции тепърва предстоят. А виж още ›› ко искате да сте информирани не четете българска преса, четете световните информационни агенции - не се отнася за червени тролове, защото те и руски не знаят.
 • Анонимен 6 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Кои ни били "братушки", че не разбрах? Според данни от ЕС България плаща в момента за руски газ (друг доставчик все още няма, не е осигурена техническа възможност) 43,4 евро за MW еквивалент, Холандия 24,2 евро а Германия 27,4 евро. Кой подписа тези прекрасни строго секретни договори с братската страна и запази техния монопол като доставчик ? Защо манипулирани тълпи протестираха седмици на ред на виж още ›› Овчи (пардон Лъвов) мост, срещу два път и и половина по-ниските цени на тока в България спрямо тези от ЕС а нито един човек не протестира срещу безумните цени и условия за доставка на газ ? Нали и в единия и в другия случай трябва да се вземат предвид доходите на българското население, а в случая с цената на газа излиза че те са близо два пъти по-високи в България от тези в Холандия и Германия.
 • Анонимен 5 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  За да прибира милиарди долари от газ за Европа, Кремъл отвори вратата на кървавата касапница. Асад, подкрепян от Кремъл, отказа през територията на Сирия да минат конкурентни на Русия газопроводи. Така за голяма част от Европа руското синьо гориво остава без евтина алтернатива. Засега. По същия начин пламна конфликтът между Армения и Азербейджан, когато се заговори за проекта, свързващ богатите аз виж още ›› ербейджански находища с Европа. Кремъл успя да постави марионетно правителство в Армения и да замрази проекта Набуко, който имаше за цел да докара до Европа евтиния азербейджански и ирански газ. Така Русия продължава да прибира милиарди от доставки на газ за Европа, а в Сирия настъпи ад. Голяма част от неграмотното население в бедните източни провинции, подвластно на религиозна пропаганда, се включи в редиците на ислямистите. Всичко можеше да приключи много бързо, ако в Съвета за сигурност към ООН беше одобрено вкарването на мироопазващ контингент. Не би. Русия блокира това решение с правото си на вето и отвори пътя за касапницата и дестабилизацията, докато прибира милиарди долари от доставките си за газ в Европа. Замислете се. Кой има интерес от дестабилизация на региона? Кому се явяват конкурент газопроводите през Сирия. Още през 70-те години СССР започна разработването и внедряването на радикалния ислям чрез разпространение на радикална ислямска литература, финансиране на ислямски групировки, организиране на преврати и поставяне на удобни марионетни правителства. Да си спомним как ИТАР ТАСС съобщи с един час преднина заради промяна на лятното часово време за атентата срещу египетския президент Ануар Садат на 6 октомври 1981 г. извършен от военните от Египетски ислямски джихад, след като Садат и израелският министър-председател Менахем Бегин получиха Нобелова награда за мир, заради съвместните си усилия за омиротворяване на района. Преди да го убият, Кремъл беше включил в активната опозиция срещу него както египетските комунисти, така и радикални ислямистки групировки. Процесът по създаване и финансиране на радикални ислямистки групировки, в който е включена и българската ДС е много добре описан от бившят зам. директор на румънските тайни служби Секуритате ген. Йон Пачепа. Неслучайно СССР въоръжи до зъби и Саддам Хюсеин и го подкрепяше в дългогодишната му война с Иран, защото колкото по-дестабилизиран и несигурен е регионът, толкова повече газ ще продава Русия в Европа. Защото този регион е единственият сериозен конкурент на руския газ и петрол.
 • Анонимен 4 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Руснаците свършиха крадения ирански газ и сега гледат тъпо как Америка им ебава майката в газа, миналия път Рейгън разруши СССР с ниските цени на нефта, а сега да се готви Русия и тов Путкин ...в газа брато...
 • ciklop50 4.1 ciklop50 преди 1 месец Профил на трол?
  Мале Циклопчо, колко си тъп и злобен !
  : 11 !
 • Анонимен 4.2 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  4.1, знаем че ти си циклоп, нали си се подписал, а че си тъп - спор няма - ти си най-тъпия
  : 1 !
 • Анонимен 3 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Войната в Сирия е война на Газпром срещу газопровода на Катар за Европа, който трябваше да мине през Сирия. Русия поддържа кървавия диктатор Башар Асад и потиска справедливата борба на сирийския народ против него. В замяна Асад е обещал да не допусне преминаването на катарския газопровод. Така кремълските другари доказаха, че са готови да жертват над 300 000 човешки живота и да има милиони бездомн виж още ›› ици и бежанци, само и само да си продават газа монополно и на цени 4-5 пъти над нормалните, които би имало при свободна и мирна търговия. Поредната руска хибридна газово-икономическа война.
 • Анонимен 2 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Русия съсипва България Статия на Георги Георгиев обяснява чрез конкретни, проверяеми официални факти от Търговски регистър защо продължаваме да бъдем НАЙ-БЕДНАТА страна в ЕС. Руските фирми, които контролират 30% от икономиката на България НЕ ПЛАЩАТ ДАНЪЦИ, МАКАР И ДА РЕАЛИЗИРАТ И ИЗНАСЯТ ОТ БЪЛГАРИЯ МИЛИАРДНИ ПРИХОДИ. Въпреки огромните си приходи, чрез счетоводни шашми, те не отчитат печалба и за виж още ›› това и не плащат данъци, с което причиняват на България огромни щети. Шест от руските фирми са декларирали над 20 000 000 лв. годишен приход, както следва ЛУКОЙЛ НЕФТОХИМ АД – приход 7 639 339 000 лв (7 МИЛИАРДА 339 милиона или 10 % от БВП на България). Печалба – няма!!!!!!!!! За последните 6 години декларирания приход е 40 МИЛИАРДА ЛВ., но няма година, в която да са отчели дори една стотинка печалба. Вече са изхвърлили на улицата 15 000 българи, работещи в рафинерията. ТИТАН МАШИНАРИ АД – приход 80 333 000 лв.(80 милиона), печалба – само 798 000 лв. СОК КАМЧИЯ ЕАД – Едноличен собственик на капитала: ГРАД МОСКВА ЧРЕЗ ПРАВИТЕЛСТВОТО НА МОСКВА, ДЕЙСТВАЩО ЧРЕЗ СВОЯ ОРГАН ДЕПАРТАМЕНТ ПО ИМУЩЕСТВОТО НА ГР. МОСКВА приход 23 000 000 лв. (23 милиона лв.), печалба – няма. Заб. – тук съуправляващ е Станка Шопова – ЦК на ДКМС. ТРЕЙДНЕТ БЪЛГАРИЯ ЕООД – приходи 397 879 000 лв. (397 милиона лв) Печалба – 3 247 000 лв. или под 1 %. ПРОМЕТ СТИИЛ АД (в борда има руснаци и украинци) – приходи 441 000 000 лв. , печалба – НЕ!!! ЛУКОЙЛ БУНКЕР ЕООД – еднолична собственост на Руска Федерация. Дори в графата приходи резултатът е отрицателен, а за предни години при приходи от порядъка на 500 000 000 лв. печалба няма декларирана. За сравнение - ДЪНДИ ПРЕШЪС МЕТАЛС ЧЕЛОПЕЧ ЕАД декларира приход от 423 000 000 лв. и печалба от 201 000 000 лв. РОМФАРМ КОМПАНИ ООД (фирмата е българска) отчитат приход от 250 милиона лв. и печалба 154 милиона лв. При фирмите с деклариран приход между 5 и 20 милиона положението е същото. Общо 21 на брой. При проявен интерес ще публикувам списък с имената им и данните от счетоводните им отчети. Търговски Регистър е публичен и всеки може сам да провери. Руските фирми с годишен приход между 2 и 5 милиона са 20 на брой. Сред тях е и веригата Берьозка”. Деклариран приход за 2013 г. (добре, че има касови апарати, все пак) – 2 875 000 лв. Печалба – ха, сетете се сами? Сред регистрираните като чуждестранни представителства с приход от 5 до 20 милиона са три руски фирми, но отново нито една не е декларирала и една стотинка печалба. Към списъка прибавете и стратегическите предприятия като БТК, която стана руска собственост през 2012 г. БТК е декларирала приход за 2012 г. от 849 000 000 лв., но не е отчела и стотинка печалба. За 2013 г. все още не е декларирала печалба. Добавете към списъка и онези руски образувания, които са регистрирани чрез подставени лица (като ТИМ например) и ще видите, че цели сектори на икономиката ни, освен енергетиката са руска собственост или в зависимо положение от Кремъл - вътрешния въздушен транспорт, речно плаване, вестници, електронни медии, ТЕЦ- ове, пивоварни, цели курортни комплекси и огромен брой хотели, зърнобазите в Добруджа, чрез които се рекетират зърнопроизводителите и се контролира и цената на хляба, МОЛ-ове... Да изреждам ли още??? 30 % от икономиката на България е в руски ръце, а възвращаемост - ъ! Към сметката с ограбването на България прибавете и факта, че държавата плаща най-скъпия руски газ, почти двойно по-висока цена от страни в Централна Европа като Чехия, Унгария, Германия... Сещате ли се за каква корупция иде реч, за какъв целенасочен, планиран и дирижиран от Кремъл политически и икономически саботаж на икономиката на България иде реч. За каква руска гнусна ченгеджийница ?!?!? Запитвате ли се защо съдия – изпълнител образува изпълнително дело заради 500 лева и запорира всичко на някой клет българин, който едва връзва двата края, но срещу руските хуни, които дирибействат от 70 г. в България сякаш има табу.
Нагоре
Седмичен хороскоп за 20 - 26 януари
Седмичен хороскоп за 20 - 26 януари

Овен Това ще е седмица, в която събитията ще са решаващи за вашето професионално развитие. От значение ще е вашата реакция на случващото се и степента,...