Путин предупреждава, че балотаж на президентските избори може да дестабилизира

3205
Путин предупреждава, че балотаж на президентските избори може да дестабилизира
Премиерът не изключи възможността за привличане на опозиционни партии

Руският премиер Владимир Путин смята, че втори тур на президентските избори през март е възможен, но предупреждава, че той може да дестабилизира ситуацията, предаде Франс прес.

"Втори тур на изборите е възможен в съответствие с нашето законодателство. Но мисля разбирате, че втори тур ще означава продължаване на тази борба и следователно ще доведе до известно дестабилизиране на нашата политическа ситуация", заяви Путин, цитиран от руската агенция Интерфакс.

Руска водеща погреба Путин

Руска водеща на новини стана интернет хит, след като направи лапсус, заявявайки, че блогъри дебатират дали премиерът Владимир Путин д...

Другите кандидати са Михаил Прохоров, комунистът Генадий Зюганов, популистът Владимир Жириновски и левоцентристът Сергей Миронов. Путин не изключи възможността за привличане на опозиционни партии в работата на бъдещото правителство, предаде ИТАР-ТАСС. Той припомни, че вече е говорил за възможността за привличане на представители на опозиционните сили Справедливо дело и Яблоко. Путин не изключи и привличане на представители на Яблоко за наблюдатели на президентските избори.

Премиерът се обяви за присъствие на международни наблюдатели на изборите, но посочи, че те не трябва да бъдат политически ангажирани, предаде ИТАР-ТАСС. В навечерието на изборите само 49 процента от руснаците смятат, че вотът ще бъде като цяло честен, предаде Франс прес, като се позова на допитване до общественото мнение на центъра "Левада", близък до руската опозиция. Всеки десети руснак /10 процента/ смята, че вотът ще бъде честен, а 39 процента смятат, че вотът ще бъде по-скоро честен. На обратния полюс са 28 процента, които смятат, че изборите ще бъдат нечестни или по-скоро нечестни. Една четвърт от анкетираните /около 23 процента/ нямат мнение.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа