Словения иска ЕС да спре мигрантите още на македонската граница

1846
Словения иска ЕС да спре мигрантите още на македонската граница
Снимка: Gettyimages.com

По-строг контрол на бежанската вълна по границите на Македония и Гърция ще попречи на допълнителната нелегална миграция, но има опасност от конфликти между отделните държави в региона. Това каза словенският премиер Миро Церар, който се обяви за контрол на външните граници на ЕС - на гръцко-турската граница, но и на македонско-гръцката граница, предаде БГНЕС.

Церар предложи ЕС да помогне на македонското правителство при разрешаването на този проблем. Своите предложения словенският премиер е изпратил до ръководителите на ЕС, чиято цел е да се предотврати прилива на милиони бежанци в Европа, които се очакват да потеглят през пролетта.

И шефът на криминалната полиция на ФРГ заключи, че новогодишните безредици са организирани

Новогодишните безредици в Кьолн и други немски градове са били организирани, но не става дума за организирана престъпност, заяви в ефир...

"Призовавам колегите от останалите страни-членки на ЕС да намерим общоевропейско решение за бежанската и мигрантската криза. Но не само на думи, защото пред портите на Европа чакат милиони мигранти", предупреди Церар.

Ограниченията, които ще бъдат въведени от Австрия и Германия, ще бъдат приложени и от Словения по границата с Хърватия, каза още Миро Церар и предупреди, че това "може да има отрицателен ефект за сигурността на Балканите, която все още е крехка". "И поради тази причина е с европейски усилия трябва да прекратим пристигането на мигранти на самата македонско-гръцка граница", подчерта словенският министър-председател и предупреди: "Словения няма да превръща в "гореща точка" - hot spot за мигрантите, ако Австрия затвори границите си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа